keskiviikko 23. elokuuta 2017

Tuorepuuro mantelimaidosta, chiansiemenistä ja marjoista

Olen koittanut pitää kesästä kynsin hampain kiinni, ja siksi olen syönyt vielä kylmiä tuorepuuroja, vaikka talvella syön pääosin lämmintä kaurapuuroa. Molemmat, sekä lämpimän puuron, että kylmän tuorepuuron syön marjojen kanssa. Puuro on hyvä alku päivälle. Tuorepuurossa käytän useimmiten nesteenä piimää, kuten mango-tyrnituorepuurossakin. Siihen aina samaan joskus kyllästyy, ja kaipaa vaihtelua. Minä hain tuorepuuroon vaihtelua mantelimaidosta. Lisäksi korvasin osan kaurahiutaleista chiansiemenillä.tuorepuuro, chiansiemet, mantelimaito, aamiainen, marjat, superfood
*

Tuorepuuro mantelimaidosta, chiansiemenistä ja marjoista

1 annos

0,75 dl kaurahiutaleita
1 rkl chian-siemeniä
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 tl vaahterasiirappia

metsävadelmia
mustikoita
cashew-pähkinöitä

Sekoita ainekset marjoja ja pähkinöitä lukuunottamatta ja laita yöksi jääkaappiin. 

Lisää aamulla puuron päälle marjat ja pähkinät ja nauti aamiaiseksi.

*


Etsin pitkään hyvää suhdetta ainesosille. Lopulta se löytyi. Vaikka piimään tehtyyn tuorepuuroon en kaipaa sokeria tämä makeuttamattomaan mantelimaitoon tehty kaipasi sitä ehdottomasti. Muuten puurosta tuli jotenkin vetisen makuista. Vaahterasiirappia tarvitsee lisätä vain aivan vähän. Se on niin makeaa.tuorepuuro, chiansiemet, mantelimaito, aamiainen, marjat, superfoodChian-siemet ovat minulle uusi tuttavuus, ja olen vasta testaillut koko siemeniä niin paljon ja monta vuotta kuin tästä superfoodista onkin jo kirjoitettu ja puhuttu.  Chian-siementen kanssa oli vähän säätämistä. Suutuntuma ei vanukkaassa ollut oikein mieleinen, mutta kaurahiutaleiden kanssa katoaa fiilis, että söisi sammakonkutua. Chian-siemet turpoavat älyttömästi, joten nestettä tarvitaan runsaasti. Chian-siemenet pitävät nälän hyvin kurissa ja auttavat myös ylläpitämään verensokeria tasaisena. Siksi taidankin käyttää niitä toisinaan osana aamiaista. tuorepuuro, chiansiemet, mantelimaito, aamiainen, marjat, superfoodKuitenkin, kun superfoodista puhuttaan, taidan enimmäkseen hehkuttaa kotimaisten marjojen puolesta. Laiskanpuoleisena poimijana olen kiitollinen siitä, että mustikat voi ostaa torilta. Mansikat sentään keräsimme itse, eikä siinä edes kauaa nokka tuhissut. Apukokit ovat jo aika nopeita poimijoita. Monena kesänä olen kerännyt paljon metsävadelmia, mutta tänä vuonna niiden laatu oli niin huono, että sain säilöön vain aivan vähän. Onneksi on työkaveri, jonka viinimarjapensaaseen pääsin täydentämään vadelmasadon puutteita. Kiitos vaan!

Vielä palaan tuorepuuron rakenteeseen parin lauseen verran. Pidän siitä, että makuaineet lisätään puuroon vasta juuri ennen nauttimista. Näin puuro säilyy kauniimman värisenä ja marjojen ja etenkin pähkinöiden rakenne miellyttävänä. Syötkö sinä tuorepuuroja? Millainen tuorepuuro on suosikkisi?

4 kommenttia:

 1. Nyt täytyy sanoa, että en ole koskaan käyttänyt tuorepuuron valmistuksessa piimää. Kun luin tuon piimän, niin pään yläpuolella syttyi se "hehkulamppu"! Hyvä idea, täytyypä testata.
  Olen aina käyttänyt mantelimaitoa tai jogurttia.

  VastaaPoista
 2. Mun kiireisten aamujen pelastus on tuorepuuro, jonka teen melkein samalla tavalla kuin sinä. Laitan lautaselle 1dl isoja kaurahiutaleita, 1 rkl chiansiemeniä ja maitoa sen verran, että hiutaleet peittyvät. Käytän ihan tavallista maitoa. Aamulla lisään marjoja ja maitoa tarpeen mukaan. Joskus lisään kookoshiutaleita joukkoon. On helppo ja silti niin terveellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että joku muukin tekee siten, että lisää makuaineet, marjat ja hedelmät, vasta aamulla. Minun pitäisi siedättää itseni tuohon kookokseen.

   Poista