keskiviikko 9. elokuuta 2017

Frozen yogurt eli jogurttijäätelö - saako ottaa jätskin?

"Äiti, saako ottaa jätskin." On ehkä yleisin kysymys, jonka kuulen, kun vastaan töissä apukokkien puheluihin. Kun pakastimessa on jogurttijäätelöä, voi hyvällä omalla tunnolla vastata: "Saa ottaa!" Ainakin vielä jogurttijäätelö on kelvannut jäätelönnälkäisille apukokeille. Jogurttijätski on ihan hyvä välipala. Välipaloille ja välipalavinkeille on taas tarvetta, sillä loppuvat ne lomat koululaisillakin. Terveellisten, vaihtelevien ja monipuolisten välipalojen keksimisessä onkin oma haasteensa. Välipalan tarvekin vaihtelee päivästä toiseen. Joskus riittää jokin pieni jogurttijäätelön tapainen, mutta toisina päivinä on tarve tuhdimmalle välipalalle esimerkiksi kevyen lounaan jäljiltä, tai siksi, että harrastuksissa tarvitaan energiaa. Viikonloppukokin vinkki pieneksi välipalaksi on frozen yogurt eli jogurttijäätelö.frozen yogurt, jogurttijäätelö
*

Frozen jogurt eli jogurttijäätelö


2 annosta


4 dl jogurttia

marjoja tai hedelmiä

Laita jogurtti pakastusta kestävään annosmaljaan, ja pakasta. Annoksen koosta riippuen jäätyminen kestää vähintään kolme-neljä tuntia, mutta jogurttijäätelö pysyy hyvänä pakastimessa pidempäänkin. 

Nosta jäätynyt jogurtti vähän ennen nauttimista sulamaan ja koristele annoskulho marjoilla tai hedelmillä.

Jos käytät muovisia annospikareita tai annoskokoon pakattuja jogurtteja, saat jäätelön pois pikarista, kastamalla pikarin kuumaan veteen ja kumoamalla lautaselle.

*
frozen yogurt, jogurttijäätelöJogurttijäätelö on vähän terveellisempi vaihtoehto kermajäätelolle ja ihan hyvä välipala ainakin näin siirtymäkaudella lomasta arkeen. Meillä jogurttijäätelö kelpuutetaan toisinaan jälkiruuaksikin. Silloin se koristellaan vähän fiinimmin ja syödään ehkä hopealusikoilla. Joskus on kattauksella on enemmän merkitystä kuin sillä mitä syödään. Jogurttijäätelöä voi tehdä omasta lempijogurtista, tai sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Vinkkinä vielä sellainenkin, että jogurtteja, joissa päiväys uhkaa mennä umpeen, voi laittaa jäätelöksi pakkaseen. Jogurttien menekki ei ole aina taattu eikä ainakaan vakio, vaikka sitä aina kaapissa pitää ollakin.

Vielä on kesää ja kesäpuuhia jäljellä, vaikka lomat on lusittu. Meillä on tiedossa vielä veneilyä, rapujuhlia ja Kauhajoen Ruokamessut syyskuun alussa. Lippuarvontaan ehtii osallistua sunnuntaihin saakka.2 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki pakastaa pian huonoksi menevät jugurtit jäätelöksi. Ja näin saa kyllä jäätelöä ilman kaikkia lisäaineita, varsinkin jos tekee jugurttijäätelön maustamattomasta jugurtista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus pelastan kaupasta ale-jogurtteja ja pistän hätävarajätskiksi pakkaseen. Kannattaa kokeilla!

      Poista