maanantai 20. heinäkuuta 2015

Sannan mansikkatorttu

Viikonloppukokki jatkaa kesäkeittiössä teemalla nopeasti ja helposti. Sannan mansikkatortun jipon opin Sannalta jo vuosia sitten Joensuussa. Mansikkatorttuun sopii hyvin vesimeloni. Meloni tekee tortusta raikkaan ja kevyen ja samalla myös kostuttaa (valmiin) torttupohjan.
*

Sannan mansikkatorttu


1 valmis torttupohja

1/2 vesimeloni

3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria

500 g mansikoita

koristeluun
mintun ja basilikan lehtiä


Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot valmiin torttupohjan päälle. Mausta kerma sokerilla ja vanilijasokerilla ja vaahdota se. Laita kermavaahto vesimelonikuutioiden päälle. Laita kermavaahdon päälle runsaasti perattuja ja halkaistuja mansikoita. Koristele mintun ja basilikan lehdillä. Anna vetäytyä vähän aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta torttupohja ehtii kostua.

*


Viitseliäs kokki tietenkin leipoo torttupohjan sokerikakkutaikinasta itse, mutta tälläinen kesälomailija käyttää surutta kaupan valmista pohjaa. Torttu valmistuu käden käänteessä ja on siksi loistavaa tarjottava yllätysvieraille. Tiskiä ei tule kuin kermavaahdon valmistamisesta, joten torttu valmistuu helposti myös mökkiolosuhteissa. Taitaa tulla testattavaksi pystyykö Sannan mansikkatorttua valmistamaan veneessä.
Lomailevan kokin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu tehtävien delegoiminen. Meillä Sannan mansikkatorttua tarjottiin jälkkärinä aterialle, jonka muikut perkasi ja leivitti 9-vuotias apukokki. Sillä aikaa kun isänsä paistoi muikut, neiti pyöräytti vielä kermaviilikastikkeen. Nuorempi neiti on kyläluuta. Näissä talkoissä hän osallistui ainoastaan syömiseen. Maistuva kesäinen ateria nautittiin terassilla ihaillen ja tuoksutellen upeaa jasminia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti