tiistai 24. maaliskuuta 2015

Suklaa-vadelmamousse

Suklaamousse on vaivaton ja nopea jälkiruoka, jota on helppo varioida. Yksinkertaisimmillaan moussen saa valmistettua yhdistämällä vaahdotettua kermaa ja sulatettua suklaata. Seuraavakaan resepti ei ole paljon sen monimutkaisempi. Mutta tekemällä kahta eri vaahtoa, jälkiruuasta saa näyttävämmän.
*

Suklaa-vadelmamousse

2 dl kuohukermaa
1 prk creame fraichea
2 rkl sokeria

suklaavaahto
100 g tumma suklaata

vadelmavaahtoon 
3 dl vadelmia 
2 rkl sokeria

Sekoita vaahdotettuun kuohukermaan creame fraiche ja sokeri. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Laita toiseen kulhoon 2/3 vaahdosta ja yhdistä siihen sulatettu tumma suklaa. Soseuta jäiset (kotimaiset!) vadelmat ja lisää soseutetut marjat ja sokeri 1/3 kerma-creame fraiche vaahtoa. Jätä muutamia vadelmia koristeeksi. 

Lusikoi suklaavaahto annoslaseihin niin, että lasit ovat hieman kallellaan. Lusikoi sen jälkeen mansikkavaahto annoslasin toiseen reunaan niin, että vaahdot pysyvät erillään. Koristele kokonaisilla vadelmilla ja tarjoile.

*

Ohjetta on helppo varioida. Creame fraichen tilalla voi käyttää vaikkapa vaahtoutuvaa vanilijakastiketta, tai vaahtoa voi maustaa esimerkiksi vanilijasokerilla. Suklaana voi käyttää makumieltymyksien mukaan kaikkea valkosuklaasta tummaan suklaaseen. Tietysti tummasta suklaasta ja punaisista marjoista tehty vaahto näyttää hyvältä kun värit muodostavat niin ison kontrastin. Marjoinakin voi käyttää mitä tahansa pakastimesta vielä löytyy. Jos käytät pakastettuja vadelmia, pidä huoli, että ne ovat kotimaisia. Ulkomaisia pakastevadelmia ei tule käyttää kypsentämättä. Ohjeen annoksesta tuli kahdeksan pienehköä annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti