maanantai 13. lokakuuta 2014

Syksyinen punasipulihilloke

Olen täällä blogissa monen monta kertaa hehkuttanut intohimoani kaaliin. Toinen intohimoni kohde on sipuli. Kaikki käy, ei ole väristä väliä, eikä valmistustavasta. Sipuli sopii minulle paahdettuna, paistettuna, keitettynä, kuullotettuna; ihan miten vain.Loistavan lisukeen esimerkiksi liharuuille saa esimerkiksi valmistamalla punasipulista hillokkeen. Näihin syksyisiin väreihinkin se sopii loistavasti.

*

Punasipulihilloke

500 g punasipulia
2 rkl öljyä
1,5 dl vettä
suolaa
mustapippuria
0,5 dl punaviinietikkaa
1 dl sokeria

Laita kattilaan öljy ja sipulin siivut, suola, pippuri ja vesi. Keittele kunnes sipuli alkaa kypsyä. Lisää viinietikka ja sokeri. Keitä vielä kunnes sipulit ovat kypsiä. Jäähdytä, tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi liharuuan lisukkeena.

*

Nautimme punasipulihilloketta Skånenperunoiden ja naudan sisäfilepihvin lisukkeenä lauantai-illallisella. Valitettavasti kuvat annoksesta ovat huonoja. Pokkarikamera ja tunnelmavalaistus ei oikein tunnu sopivan yhteen. 

Punasipulihilloke säilyy jääkaapissa hyvänä useita päiviä ja sitä nautittiin myös lammaspadan lisukkeena. Pata kypsyi sunnuntaina uunissa, sillä välin kun retkeilimme kotijärven ympäristössä ihailemassa syksyisiä maisemia. Polun kavetessa hylkäsimme pyörät ja jatkoimme jalkapatikalla eväspaikalla. Ei voi olla hämmästelemättä sitä, miten luonto on erinäköinen syksyisen riisuttuna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti