lauantai 23. elokuuta 2014

Pizzaperjantai: pesto-kylmäsavulohipizza

Eilen tuntui siltä, että rankan viikon jälkeen olin ansainnut jotain hyvää iltapalaksi. Koska mies huiteli työmatkoilla, sain valmistaa pizzan ihan mieleiselläni tavalla. Kun koko perhe syö pizzaa, täytteenä on yleensä jauhelihaa tai kinkkua. Lopputulos muistuttaa enemmän paksun pohjan ja runsaiden täytteiden vuoksi enemmänkin piirakkaa kuin pitsaa. Nyt päätin tehdä jotain aivan muuta. 

Samankaltaista pizzaa olen nautiskellut joitakin vuosia sitten Jyväskylässä ystäväni luona. (Oliskohan pian aika taas naisten viikonlopun?) Ohut pohja, sopivasti täytteitä, omaan suuhun sopivia makuja, eikä lainkaan tomaattia. Lopputuloksena oli maukas savulohipizza.





*

Savulohipizza 


Pohja

1 dl vettä
10 g hiivaa
2 dl durum-vehnäjauhoja
1 tl suolaa
loraus oliiviöljyä

Täyte

2 rkl pestoa
100 g kylmäsavulohta
punasipuli
buffalonmaito mozzarellaa
50 g sinileima emmental-juustoa
paahdettuja pinjansiemeniä

Valmista ensin pohja. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää öljy. Jätä taikina kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kun taikina on kohonnut, kauli tai taputtele se haluttuun muotoon. Laita pohjan päälle pesto, savulohi ja sipuli. Lisää täytteiden päälle emmentalraaste ja revityt mozzarellan palaset. Laita pinjansiemenet päällimmäiseksi.

Paista pizzaa 250 asteisessa uunissa noin 15 min tai kunnes juusto on sulanut ja muuttunut kauniin väriseksi. Nauti!

*






















Kaikenlaisia herkkuja sitä pystyykin valmistamaan, vaikka jääkaapissa ei ole juuri mitään. Tässä jäi harmittamaan ainoastaan se, että kaapista ei löytynyt rucolaa. Suolan kanssakin kannattaa olla tarkkana sekä kala että pesto ovat suolaisia.  

Tuorehiivalla kohotettu ja durumjauhoilla leivottu taikina on aivan omaa luokkaansa. Nyt oltiin lähellä ihan oikeaa pizzaa ei piirakkaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti