perjantai 22. elokuuta 2014

Arkea, aladobia ja viisaita sanoja

Tällä viikolla arki on alkanut todella. Töissä on päästy käyntiin lomien jälkeen, päiväkodissa ja koulussa rutiinit ovat löytyneet, harrastuskausi on startannut, työmatkat ovat alkaneet, samoin flunssakausi - valitettavasti. 

Viikko yksinhuoltajana miehen ollassa Portugalissa työmatkalla tietää kiireitä: nopeasti töihin, nopeasti kotiin, nopeasti ruokaa, nopeasti harrastuksiin, nopeasti iltapalaa ja nopeasti nukkumaan. Ja miten se korvatulehduskin, tai mikä tauti nyt milloinkin, osuu aina näille viikoille. 

Onneksi silmiini osui menneellä viikolla lause "sinun arkesi on jonkun lapsuus". Sen kun muistaisi! Kiireisestä aikataulusta huolimatta vauhtia on koitettu hiljentää ainakin pariin otteeseen päivän aikana. Syödessä ja nukkumaan mennessä, silloin on hyvä kysellä kuulumisia ja olla läsnä.

Tässä tulee kiireiseen arkeen kuuma ruokavinkki: Keitetyt perunat, maalaishyytelö ja porkkanaraaste. Perunoiden kypsyessä ehtii raastaa porkkanat ja kattaa pöydän. Hyvää, edullista, vähärasvaista ja nopeaa. Maistuu, jopa nirsommallekin neidille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti