keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Grilliribsejä viikonloppukokin tapaan

Kesäruokien kesäruoka on grilliribsit. Perheessä on ollut vähän erimielisyyttä siitä, miten ne kannattaisi valmistaa, jotta ribseistä tulisi parhaita mahdollisia. Itse olen sitä mieltä, että ensin keittämällä ja, sitten grillaamalla, tulee hyvää. Mies on sitä mieltä, että lihaa keittämällä ei valmisteta muuta kuin lihasoppaa (, joka muuten on suurta herkkua tässä perheessä). Tällä kertaa mausteseoksella hierottuja ribsejä paahdettiin uunissa ennen grillaamista. Grillatessa ribsejä kutiteltiin mausteöljyyn upotetulla sudilla. Nyt taisi osua ribsi resepti naulan kantaan.

Ribsejä valmistettiin noin 1,5 kg possunkylkeä, ja niitä oli syömässä oman perheen aikuisten lisäksi paappa ja apukokeista isompi. Pienemmälle, sille nirsomalle, keitettiin kaurapuuroa. Kumman sinä valitsisit?

*

Grilliribsit viikonloppukokin tapaan


noin 1,5 kg marinoimattomia kylkiä

Mausteseos

1 rkl ruokosokeria
1 rkl siirappia
1 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa
hiukan chilijauhetta
2 tl jeeraa

Grillauskastike

0,5 dl soijaa
0,5 dl öljyä
loraus worchestershirekastiketta
1 tl paprikajauhetta
1 tl samba oelek-tahnaa
1 rkl siirappia
1 tl jeeraa

Sekoita mausteseoksen aineet keskenään ja hiero mausteseos ribseihin. Aseta kylkirivit leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes liha alkaa vähän vetäytyä luista.

Uunissa paahtamisen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä, jolloin jäähtyneitä grilliluita kannattaa luonnollisesti säilyttää yön yli jaakaapissa.

Valmista grillauskastike sekoittamalla ainekset keskenään. Grillaa kylkirivejä ja valele niitä grillauksen aikana grillikastikkeella. Leikkaa grillatut ribsit annospaloiksi ja herkuttele.

*Grilliribsien syöminen on sotkuista puuhaa ja parhaiten se onnistuu sormin. Varaa esille riittävästi paperia sotkuisten sormien pyyhintään. Haarukkaruuat kannattanee syödä erikseen alkupaloina. Meillä nautittiin ihan ns. alkuruuaksi vihersalaattia ja kaalisalaattia.  Ribsit katosivat viimeistä tarjoilulautaselta viimeistä myöden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti