tiistai 22. huhtikuuta 2014

Herkullinen pääsiäinen!
Pääsiäisen ruokaostoksia tehdessäni mietin, montako kuohukermapurkkia on paljon? Parempien ruokien laittoon kuuluu ehdottomasti kuohukerma. Kun kuohukermaa tarvitsen, ostan vaihtelevasti saatavuuksien ja parasta ennen päiväyksien mukaan Arla Ingmanin tai Valion vähälaktoosista kuohukermaa. Hinta molemmissa tuotteissa on ruokakaupassani sama. Pääsiäisenä herkutellaan mämmillä, siihen kuuluu ehdottomasti kuohukerma. Lankalauantaina juhlittiin suvun voimin apukokkien synttäreitä ja leivottiin kakku, kuohukerman kulutus oli huipussaan. 

Torstai-iltana ostoskärryssäni oli 10 purkkia kuohukermaa! Onko se paljon? No, ainakin se on monta purkkia. Jos kaupassa olisi vielä ollut litran purkkeja, olisin selvinnyt kahdella. Puolen litran purkkejakaan ei olisi tarvinnut lastata kärryyn niin montaa kuin 2 dl purkkeja. Jospa kerroin mihin käytin pääsiäisenä 2 litraa kermaa. Sitten määrä ei enää ehkä kuulostakaan paljolta:

Pitkäperjantaina nautittiin Kotijärven kuhaa pinaattikastikkeella, johon juhlan kunniaksi käytettiin yksi kuohukermapurkki. Pinaattikastiketta jäi sen verran yli, että näin ensimmäisenä arkipäivänä pyhien jälkeen minulla oli töissä eväänä kermaista pinaattikastiketta, jonka tosin söin keittona.

Mämmi on koko perheen herkku. Sitä syötiin kahdesti pääsiäisviikonlopun aikana jälkiruuaksi. Koko perhe on yhtä mieltä siitä, että mämmiin kuuluu kuohukerma. Tai lapset eivät muusta tiedäkään. Mämmin kanssa pääsiäisenä kermaa kului 2 purkkia.

Kuva lainattu HoviRuoka www-sivuilta

Lauantaisia syntymäpäivä varten leivoin lasten kanssa täytekakun, joka oli muuten todella herkullinen! Meitä oli kaikkiaan 13 mummuamummiavaariapaappaatätiäenoa syömässä kakkua ja jäihän siitä 6 munan kakkupohjasta vielä toisillekin päiväkahville rääppiäisiä. Kakussa oli täytteenä toisessa välissä omenasosetta ja toisessa raparperista ja fariinisokerista keitettyä hilloketta, joka maustettiin inkiväärillä ja kanelilla. Soseen ja hillon päälle levitin vaniljarahka-kermavaahtoseosta. Kuorrutin kakun kinuskilla ja reunat koristeltiin kermavaahdolla. Kakkuun kului kermaa yhteensä 4 purkkia.
Ensimmäisenä pääsiäispäivänä syötiin puolisoni mielestä kalenterivuoden ehkä paras ateria. Kuulemma jouluateria kilpailee pääsiäisaterian kanssa ykkössijasta. Minusta tuntuu, että hänen mielestään pääsiäisenä pääsiäisateria on paras, mutta jos asiaa kysyy jouluna, parasta onkin jouluateria. Pääruuaksi valmistettiin karitsan sisäfilettä, punaviinikastiketta ja valkosipuliperunoita. Perunoihin kului luonnollisesti kermapurkki, mutta vain yksi.

Pääsiäisen kerman kulutus oli siis 9 purkkia. Yksi purkki jäi jääkaappiin odottamaan aikoja parempia. Kovin montaa kermatonta ateriaa ei nautittu, mutta sentään ihan joka ruokalajissa ei kermalla lutrattu. Kuohukermaa ei esimerkiksi ollut itsetehdyssä jauhelihapizzassa eikä karitsanjauhelihasta valmistetussa lasagnessa.Tiistaisen lounaan jälkeen voisi viettää muutaman kermattoman päivän ennen ensi viikonlopun vieraita ja tämän vuoden viimeisiä synttärijuhlallisuuksia. Silloin tarvitaan taas muutama kuohukermapurkki.

Pitkän vapaan viikonlopun, kauniiden säiden ja ulkoilmaelämän jälkeen paluu arkeen tuntuu vähän haastavalta. Onneksi syntymäpäivistä on muistona kaunis ruusukimppu ja ulkona kevät otti aimo harppauksen eteenpäin. Talviturkkikin saatiin heitettyä ennätysajassa. Kesä alkoi 20. huhtikuuta! Yhtä päivää normaalia lyhyempi työviikko ja mukavat suunnitelmat loppuviikolle saavat hyvälle tuulelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti