sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Makuja muurikasta - lohta ja punajuurta savustettuna

Aurinkoisen ja lämpimän lauantain jälkeinen sunnuntai olikin vähän viileämpi, pilvisempi ja tuulisempi päivä, keväinen kuitenkin. Uusia kevään merkkejä ei tänä viikonloppuna juuri ehditty bongailla. Leskenlehtiä on jo paljon samoin pajunkissoja. Riittääköhän niitä pääsiäseen asti lainkaan.


Viikonloppu on ollut yhtä juhlaa. Lauantainen aamupäivä kului juhlien 8-vuotiasta apukokkia. Juhlavieraita 5-8 -vuotiaita tyttöjä on helppo miellyttää: pizzaa, keksiä, karkkia ja jätskiä. Juhlatarjoilujen suhteen mentiin todella sieltä mistä aita on matalin. Kaikki hankittiin kaupasta valmiina. 

Itse jatkoin synttärijuhlasta suoraan serkkutapaamiseen. Kuten edellisessä postauksessa epäilinkin, lauantai oli siis täynnä herkkuja. Serkkutapaamisen tarjottavista mieleen jäi erityisesti punajuuripaistos. Kiitos vain serkulle!

Kotonakin olin varautunut kokkailemaan punajuurta. Sunnuntaisen päivällisen pääruuaksi savustettiin sähkösavustimella lohifilee. Samalla kokeilin miten savustettu punajuuri onnistuu.

*

Savustetut punajuuret

punajuuria
voita
hunajaa
balsamicoa
suolaa
pippuria 
seessaminsiemeniä

Esikeitä punajuuria läheskypsäksi. Jäähdytä, kuori ja viipaloi punajuuret. Mausta viipaleet hunajalla, balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Laita päälle voinokareita ja seessaminsiemeniä. Laita punajuuret savustimeen niin, että ne kypsyvät täysin sopivan kypsyisiksi. Tarjoile sellaisenaan lisäkkeenä.

*

Savustettu punajuuri onnistui melko hyvin samoin lohi. Punajuurta ei kannata liian pitkään pitää savustimessa. Tänäänkin punajuuri ehti ehkä hieman kuivua. Hyvä savunmaku siinä kuitenkin oli. Ai niin, raportoimisen arvoinen on myös jälkiruoka. Tämän sesongin ensimmäinen mämmi on nyt syöty! Kera kerman ja sokerin - tietysti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti