keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Suomalainen sunnuntaipäivällinen - lihamureke

Viime viikonloppu kului anopin lihapatojen ääressä. Kokkailu kotioloissa jäi vähiin. Kun sunnuntaina kotiuduimme, toimme mukanamme lisää täytettä pakkaseen. Jo viikolla olin saanut äidiltäni lisää mansikoita ja mustikoita. Anopilta saimme vadelmia ja mustikoita. Hyvä näin; mansikka, mustikka ja vadelmat ovat niitä, joita meillä eniten kuluu.

Toisaalta pakastinta on myös tyhjätty ahkeraan. Aamujugurtin kanssa on syöty vadelmia ja mustikoita, on tehty mansikkarahkaa ja sunnuntain jälkkäriksi keittelin raparperikiisselin. Raparperikiisseli sopikin mainiosti sellaisen perusruuan kuin jauhelihamurekeen jälkkäriksi.

Mureke valmistettiin aivan perinteiseen tapaan. Maustoin jauhelihan kuullotetulla sipulilla, suolalla ja valkopippurilla. Korppujauhoja turvottelin kermaviilissä ja lopuksi lisäsin pari munaa. Murekkeen sisään piilottelin vähän emmentalia. Perheen sienikastikevastava taikoi kastikkeen suppilovahveroista.

Tulevana viikonloppuna taitaa olla aivan yhtä vähän aikaa kokkailulle. Ohjelmassa on 8-vuotis kaverisynttäreitä ja niiden järjestelyitä ja serkkutapaaminen. Huonolla ruualla tuskin joutuu ensi viikonloppunakaan olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti