maanantai 13. tammikuuta 2020

Israelilainen salaatti - loisto lisäke tai vaikka leivän päällinen

Uusi vuosi, mutta kujeet on vanhat. Tammikuu alkaa taas samoissa merkeissä kuin aina aiemminkin. Tarkoitus on viettää tipaton kuukausi ja tehdä ryhtiliike muutenkin syömisten suhteen. Loppuvuodesta on vähän lähtenyt mopo käsistä. Samalla voi hyvillä mielin syventyä bloggaamisen pariin, kun valoa ruokien kuvaamiseen taas riittää. Ensimmäisenä ruokapostauksena toimikoot israelilainen salaatti. Vuosikymmenen ensimmäinen postaus on matkakertomus Lapista


Israelilainen salaatti sopii hyvin myös tammikuun teemaan. Vaikka tavoite on syödä kevyemmin, se ei tarkoita huonoa ruoka, päinvastoin. Salaatin resepti on muuta vuosi sitten julkaistusta Andalusian auringossa -kirjasta, joka on ollut minulla kovassa käytössä. Raikas salaatti on loistava lisäke monelle ruualle ja variaatioiden varaa on! Noudatin melko uskollisesti kirjan reseptiä. 

*

Israelilainen salaatti

4-6 annosta

punasipuli hienonnettuna
sitruunan mehu ja raastettu kuori
kurkku
4 isoa tomaattia
1/2 granaattiomenan siemenet
5 dl hienonnettuja yrttejä maun mukaan 
(lehtipersiljaa, persiljaa, korianteria ja minttua)
hyppysellinen suolaa
ripaus sokeria
1/2 dl hyvälaatuista öljyä

Laita hienonnettu sipuli sitruunamehun kanssa kulhoon odottelemaan kunnes valmistelet muut ainekset.

Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemet teelusikalla. Leikkaa sitten pieniksi kuutioiksi. Halkaise tomaatit ja poista niistäkin siemenet. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. (Tarkka kokki ottaa siemenet talteen ja heittää vaikkapa smoothien tai sosekeiton joukkoon.) Yhdistä ainekset ja kääntele joukkoon granaattiomenan siemenet, yrtit, sitruunankuori ja mausteet. 

Lisää sipulin ja sitruunamehun joukkoon öljy. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile kylmänä. Herkullista esimerkiksi lihapullien kanssa tai vaikka leivän päällä.

*

Kun seuraavan kerran teen israelilaista salaattia ajattelin varioida sitä lisäämällä joukkoon myös avokadoa. Eikös kuulosta hyvältä? Nyt kun pääsin taas tahattoman blogitauon jälkeen kirjottamisen makuun, postauksia on ihan jonossa. Seuraavaksi ajattelin kirjoitella teille uunissa haudutettavan ratatouillen ohjeen. Ratatouillen kanssa tarjosin broilerin rintaleikkeitä, jotka suolasin suola- ja mausteliemessä. Suolaaminen teki broilerin rakenteesta aika kivan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti