sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Vire - Tampereen terveysmessut

Tammikuussa on perinteisesti ryhtiliikkeen aika. Minulle se tarkoittaa huomion kiinnittämistä entistä parempaan ruokavalioon, säännöllisempään liikuntaan ja parempaan uneen. Kuten monella muullakin myös minulla on tipaton tammikuu. Tästä näkökulmasta Tampereen terveysmessut ovat juuri oikeaan aikaan. Uskoakseni uudenvuodenlupauksia on tehnyt aika moni muukin.

Kuva: Tampereen messut

Pääsin messuille vasta tänään sunnuntaina, messujen toisena päivänä. Olin Pirkkahallissa iltapäivästä. Silloin messuilla tuntui olevan kovin vähän ihmisiä. Kerrankin oli tilaa jutella edustajien kanssa ja katsella millaista tarjontaa oli. Uskoakseni olisin saanut messuista enemmän irti, jos olisin ehtinyt kuuntelemaan Terveysmessujen runsasta ja korkealuokkaista luentotarjontaa. Myös sermeillä erotetut jooga-alueet näyttivät olevan täynnä joogaajia. Ensi vuonna täytyykin varustautua paremmin ja osallistua myös jooga- ja pilatestunneille.Kuva:Tampereen messut


Lyhen messuvierailun enimmän aikani kulutuin Basilika ruoka-alueella. Vire-messujen Basilika-alue oli erikoistunut vegaaniseen, gluteenittomaan ja luomuruokaan. Ehkä kaikkein päällimmäisinä Basilika osastolta jäi mieleen kaksi asiaa. Ensinnäkin Vegem, ja sen multitalentti seitansuikale. Tarkoitus on lähitulevaisuudessa kokeilla, mitä testiyleisö kotona sanaa varsin proteiinipitoisen vegaanisen seitansuikaleen. Ennakkoluulojen välttämiseksi on tehtävä sokkotesti. Toiseksi Vilppulalainen Keskisen Mylly, joka esitteli muun muassa erilaisia kauratuotteita. Minusta hyvä, että riisille löytyy ohran lisäksi toinenkin kotimainen korvaaja. Kokeiluun on menossa myös kaurasuurimoista tehty risotto eli kauratto.

Valitettavasti ostoslistalla ollut joogamatto jäi hankkimatta. Sellaista ei silmiini osunut. Olisi voinut kuvitella, että joogatuotteille olisi voinut messuilla olla enemmänkin kysyntää.  Joogamaton sijaan lastasin kassiini hyvästä tarjouksesta monta pakkausta teetä. Hyvässä Vireessä jatketaan tammikuun ja härkäviikkojen viettoa. 


Yhteistyö: Messulippu saatu Tampereen messuiltaEi kommentteja:

Lähetä kommentti