torstai 16. maaliskuuta 2017

Sitruunaista kananpoikaa perunapedillä

Yksi blogin suosituimmista resepteistä on helppoa sunnuntairuokaa kananpojasta. Siinä kananpojan paistileikkeet on marinoitu sitruunamehussa ja runsaassa oliiviöljyssä. Paistileikkeet marinadeineen päivineen kaadetaan uunivuokaan perunoiden päälle ja kypsennetään uunissa. Helppoa on, ja hyvää. Viime sunnuntaina ei ollut aikaa marinoida paistileikkeitä, ja tein vähän tuotekehittelyä vanhan reseptin parissa. Voimatkin olivat vähissä autossa istumisen jäljiltä, enkä jaksanut suunnitella erillistä kasvislisäkettä, vaan lisäsin samaan uunivuokaan kanojen ja perunoiden lisäksi myös kasviksia. Upgradattu sunnuntairuoka kananpojasta on silti helppo ja varteenotettava kilpailija vanhalle hyväksi havaitulle reseptille. 
arkiruoka, kananpoika, sitruuna, sitruunainen kananpoika perunapedillä


*

Sitruunaista kananpoikaa perunapedillä

4-6 annosta

1 kg kananpojan marinoimattomia paistileikkeitä
vähän öljyä paistileikkeiden ruskistamiseen
2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

1 kg perunaa
500 g babypinaattia
3 suippopaprikaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Ota paistileikkeet huoneenlämpöön vähintään puolituntia ennen ruuan valmistamista. 

Laita uunivuokan pohjalle pinaatit ja niiden päälle renkaiksi pilkotut paprikat ja hyvin pestyt perunat lohkottuina. Kaada päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla.

Ruskista kananpojan paistileikkeet muutamassa erässä paistinpannulla öljyssä. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla. Sitruunamehulla saat myös huuhdeltua paistinpannulta maut talteen. Asettele ruskistetut leikkeet perunoiden päälle uunivuokaan ja kaada päälle sitruunamehu paistinpannulta.

Paista 175 asteisessa uunissa noin puolituntia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa sellaisenaan tai vihersalaatin kera päivälliseksi.

*

Paistileikkeiden ruskistaminen ei olisi lainkaan välttämätöntä, mutta mielestäni näin ne saavat kauniimman värin ja tuleehan paistamisesta vähän erilaista makuakin. Tämän uuniruuan juttu on ensinnäkin paistileike, joka rasvaisena tuo makua kypsyessään  perunoihin päällä ja toisekseen sitruunamehu, jota voi tosiaan olla kohtalaisen reilusti.arkiruoka, kananpoika, sitruuna, sitruunainen kananpoika perunapedilläEsikuvaansa helppoa sunnuntairuokaa kananpojasta nähden, tämä uudistettu versio on vähärasvaisempi, koska oliiviöljyä on vain vähän lorautettu perunoiden päälle, eivätkä perunat ui öljyssä. Perunat kannattaa ehdottomasti lisätä kuorineen vuokaan, jolloin makua tulee reilummin. Ja makuahan tulee myös pinaatista ja paprikasta.

Uunista kantautui ruuan kypsyessä niin hyvät tuoksut, että aloin kaivella kaappeja viinin toivossa. Koska valkoviinivarastosta ei löytynyt oikein sopivaa, päätin käyttää loppuun hiihtoloman liharuuille Cameleonin organic malbec -hanapakkauksen. Koska paappa ei viinistä välitä, jaoin hanapakkauksen pohjalla oleen tilkan kristillisesti tasan miehelle ja minulle. Se, joka oli päivän kuluessa ajanut autolla reilun 400 km sai 16 cl ja kartturi vain noin 8 cl. Selvää on, että Malbec-rypäleestä valmistettu punaviini ei ollut aivan ideaali yhdistelmä tämän ruuan kanssa, mutta havaduimpa taas huomaamaan miten lasillinen viiniä kruunaa hyvän ruuan.arkiruoka, kananpoika, sitruuna, sitruunainen kananpoika perunapedillä, sunnuntairuokaViikonloppukokin facebook-sivulle on muuten ihan lähiaikoina tulossa arvonta! Tykkäämällä facebook-profiilista saat uutisvirtaasi tiedon, kun sivulla tai blogissa tapahtuu jotain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti