tiistai 11. lokakuuta 2016

Kinkkuwrapeista lounas syyshommissa ahertajille

Kun asuu osakehuoneistossa, pihan syystöistä selviää viettämällä muutaman tunnin ulkona yhtenä kauniina sunnuntaipäivänä, varsinkin kun valjastaa koko perheen hommiin. Viikonloppukokin viherpeukalo on lähes keskellä kämmentä, joten muutaman neliön pihamaassa kodin etu- ja takapihalla on aivan tarpeeksi. Syystöihin varustauduttiin tukevalla aamiaisella. Samalla kun siivoilin aamiaista pois, tein jääkaappiin lounaaksi wrappeja. Olen laittanut wrappeja aikaisemminkin. Blogin alkuaikoina tein wrappeja tonnikalatäytteellä. Wrappeja on tullut täytettyä myös savuporolla ja toisellakin tonnikalatäytteellä, jossa makua tulee myös kylmäsavulohi tuorejuustosta. Kaikki ohjeet ovat varsin suosittuja, joten tässä tulee vielä yksi variaatio.
*
Kinkkuwrapit
8 wrappia

8 tortillalettua

salaatinlehtiä

kinkkutäyte:

200 g kinkkusuikaleita
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
pieni sipuli
200 g yrtti tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
suolaa
mustapippuria

Pilko paprikat ja sipuli pieneksi. Sekoita pilkotut kasvikset, kinkku, juusto ja rahka sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Laita tortillaletun päälle salaatinlehtiä ja kinkkutäytettä. Kääri rullalle tai taittele johonkin muuhun mieleiseesi muotoon ja tarjoile heti tai hetken kuluttua esimerkiksi iltapalaksi, välipalaksi tai evääksi vaikka kuuman kaakaon kera.

*

Wrapit tekevät aina hyvin kauppansa. Ne ovat ihme sapuskaa, sillä wrapeista saa kätevästi  lounasta, välipalaa ja iltapalaa. Ne ovat hyvää evästä, mutta kelpaavat myös illanistujaisiin tai vaikkapa syntymäpäivien kahvipöytään. Kahvipöydässä tarjottavat wrapit kannattaa kääriä tiukemmalle rullalle ja paloitella suupala kokoon. Lounaaksi tarkoitetut wrapit voi huoletta jättää isommaksi. Helpoimmalla pääsee, kun vain kääräisee tortillaletun täytteineen päivineen rullalle.


Konttorihommissa puurtajalle pihassa askartelu tekee hyvää. Oikeastaan ulkoilu kauniissa syyssäässä on aika mukavaa. Hauska on huomata, että lapsista on monessa hommassa ihan oikeasti apua, ja saavat halutessaan paljon aikaiseksi. No myönnettäköön, että raha on hyvä kannustin. Keittiössä lahjontaan ei tarvitse turvautua. Varsinkin jos kysymys on leipomisesta. Silloin äitikin joutuu jonottamaan omaa vuoroaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti