maanantai 29. syyskuuta 2014

Helppoa sunnuntairuokaa kananpojasta

Luulin tekeväni niin ison satsin ruokaa, että siitä jäisi runsaasti evästä työviikolle. Jälleen kerran opin, että luulo ei ole tiedon väärti. Eipä jäänyt kuin yhdet pienet eväät. Luulin myös, että laittaisin ruokaa kananpojan rintaleikkeistä, vaan toisin kävi. Olin epähuomiossa poiminut ostoskärryyn kananpojan maustamattomia paistileikkeitä. Taisi käydä onni onnettomuudessa, sillä ruuasta tuli tosi maukas. Paistileike on broilerin reisilihaa, ja siis rasvaisempaa kuin rintaleike, jota alun perin oli tarkoitus valmistaa.




*

Sunnuntainen kananpojan paistileike perunoilla


2 pkt kananpojan marinoimattomia paistileikkeitä
2 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
sitruunan mehu
2 tl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria
suolaa
timjamin oksia

2-3 perunaa per ruokailija
valkosipulin kynsiä
sitruunamehua
suolaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita lihat marinadiin vähintään pariksi tunniksi, mutta pidempikään marinointi ei tee pahaa.

Pese perunat ja lohko ne veneperunoiksi ja laita uunivuokan pohjalle valkosipulin kynsien kera. Mausta perunat sitruunamehulla ja suolalla. Asettele paistileikkeet perunoiden päälle ja kypsennä vuokaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoile tonnato-kastikkeen ja raikkaan salaatin kera.

*

Tämän ruuan ominaisuuksia ei voi olla liikaa hehkuttamatta. Ruoka maistui koko perheelle. Se valmistuin nopeasti ja vielä edullisista raaka-aineesta. Makuakin kuitenkin löytyi.





Edit 16.6.2017: sitruunaista kananpoikaa perunapedillä on tämän reseptin kehitelty versio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti