keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kummallinen tiistai

Kummallista, kovin kummallista, on mennä töistä kotiin. Tunne alkaa jo työpaikalta. Kotiin voi ajaa suoraan, ei päiväkodin kautta. Kun tulee kotiin, on hiljaista ja siistiä. Eteinen ei ole täynnä kenkäpareja hujan hajan. 

Kun tulee kotiin, ei tarvitse kiirehtiä ruuanlaiton kanssa ja vastailla samalla miljoonaan kysymykseen ja kysellä päivän kuulumisia. Kun tulee kotiin voi vain oikaista sohvalle pitkäkseen ja vaikka syljeskellä kattoon. 

Tämän kummallisen hiljaisuuden ja kiireettömyyden syy on yksinkertainen. Lapset ovat kesälomalla mummulassa. Mummulassa maalla.

Viikonloppukokki puolisoineen on lomaillut ruuanlaitosta. Edellinen viikonloppu kului mummulan patojen äärellä ja viikollakin on menty sieltä mistä aita on matalin. Eilen illalla sentään saimme aikaiseksi kesäisen salaatin. Nyt onkin sitten jääkaappi t y h j ä.


*

Kylmäsavulohisalaatti


salaattia
tomaattia
varsiselleriä
retiisiä
kylmäsavulohta
keitettyä kananmunaa.

oliiviöljyä

Keitä kananmunat mieleiseksi. Revi salaatti, pilko kasvikset ja leikkaa savulohi ja kananmunat sopivan kokoisiksi ja mallisiksi. Kokoa annos ja nauti.

*

Arjesta tehtiin luksusta avaamalla roseviinipullo erityisen ja epätavallisen tiistai-illan kunniaksi. Salaatti ja herkullinen, kuiva, jääkaapissa viilennetty, rose nautittiin poikkuksellisista olosuhteista johtuen sohvalla. 


Ilman normaalia kiireistä lapsiperheen arkea, tiistai-iltamme ei olisi ollut luksusta tai poikkeuksellista. Vaikka välillä on kiva viettää aikuisten aikaa, olen sitä mieltä, että onneksi viikko on jo puolessa välissä ja lapset tulevat pian kotiin. Vielä muutaman viikon rypistys töissä ja sitten koko porukka pääsee odotetulle lomalle. Kesästä ja kukkasista pitäisi vain muistaa nauttia jo ennen vuosilomaakin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti