torstai 26. kesäkuuta 2014

Krouvissa - arvioinnissa UkkoMetso

Tampereella on kyllä ravintoloissa valinnanvaraa. UkkoMetso tarjoaa hyvän vaihtoehdon, jos haluaa nauttia suomalaisesta baari/pubiruuasta. Kesäisillä keleillä oluet ja ruuat voi nauttia terassilla. Nyt kelit eivät suoneet sitä mahdollisuutta. Se ei tosin haitannut. Ravintola oli mielestäni sisältäkin oikein viihtyisä.

Kaiken kaikkiaan mukava ravintola: ystävällinen palvelu ja hyvä ruoka! Hinta ja laatusuhde oli hyvässä balansissa. Oluen ystäville voisi suositella pistäytymistä UkkoMetsossa pikapikaa. Siellä on nimittäin menossa pienpanimo viikot ja kotimaisia pienpanimo oluita on tarjolla hanasta ja pullosta ilmeisesti normaalia enemmän. Itse en oluiden päälle niin paljoa ymmärrä, mutta palvelu vaikutti erityisesti oluiden suhteen asiantuntevalta.

Kevyen lounaan jäljiltä oli kiljuva nälkä ja päätimmekin tilata seka alkuruuan, että pääruuan. Jälkikäteen voin todeta, että vain toinen olisi riittänyt. Todella ei olisi ollut merkitystä kummanko olisi syönyt alkuruokakin oli nimittäin täyttävä ja iso annos.

Alkuruokana söimme Saariston häränrintaleipää, jossa todella oli iso annos häränrintaa saaristolaisleivän päällä. Häränrinta oli vähän kuivakkaa, mutta mureaa. Mummonkurkut tekivät annoksesta kotoisen. Maukas, tuore ja rapea salaatti täydensi annosta mukavasti. Piparjuuriremouladekin oli maistuvaa, mutta siinä olisi mielestäni piparjuuri saanut maistua enemmän. Nyt se oli vain majoneesimainen kastike.UkkoMetson pannu oli loistava valinta pääruuaksi. Annos oli niin iso, että ainakaan tuhdin alkuruuan jälkeen, en pystynyt syömään sitä kokonaan. Pannuun kuului tuhti annos hirvimakkaraa, mustamakkaraa, pekoniperunasalaattia sekä revittyä villisikaa. Lisukkeena oli herkullista kermassa muhennettua kaalia sinapinsiemenillä maustettuna, suolakurkkua ja puolukkaa - totta kai. Koko komeuden päälle oli vielä lätkäisty toiselta puolelta paistettu kananmuna.
Pääruoka-annos oli mielestäni niin loistava, että Plevnan makkarapannu, joka tähän asti on pitänyt tamperelaisten makkarapannujen ykkössijaa, jää nyt toiseksi. Annoksen parhaimpia osasia olivat ehdottomasti kaali ja voimakkaasti suolainen hirvimakkara.

Arvaattekin varmaan, että tuhdin aterian jälkeen jälkeen ei ollut mitään jakoa edes haaveilla jälkiruuasta. Toisella kertaa sitten.

Tätäkin ravintolaa voi Tampereen reissulle suositella! Jos haluaa helposti harrastaa kulttuuria samalla reissulla, niin se onnistuu esimerkiksi piipahtamalla pääkirjasto Metsossa ihailemassa arkkitehtuuria tai katsastamalla Hämeenpuiston ja lähialueen patsaita. Lähistöllä ovat esimerkiksi Minna Canthin muistomerkki, Uutinen ja Vapaudenpatsas. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti