tiistai 28. huhtikuuta 2020

Cannoli di Sicilia mascarponella ja pistaasilla - jälkiruokaa joskus ja jouluna

Ostin heräteostoksena Tampereen reissulta Culinaria keittiöelämästä pistaasitahnaa tietämättä mihin sitä voi edes käyttää. Pistaasi on suurta herkkuani. Oikein erityisesti pidän pistaasijäätelöstä, mikä on varsin kumma juttu. Jäätelö ei nimittäin kuulu lainkaan suosikkeihini. Kotona keksin varsin nopeasti mihin makeaa, silkkisen pehmeää ja kauniin vihreää pistaasitahnaa käyttäisin. Koronan aikaan kotinurkkia tutkiessa keittiön kaapeistakin on löytynyt vähän yhtä sun toista. Viimeisin "löytö"  olivat käyttämättä jääneet cannolikuoret, joissa päiväys jo lähestyi uhkaavasti. Siinähän se sitten jo olikin Cannoleita, joiden täyte maustetaan pistaasitahnalla.


pistaasitahna_cannoli_di_sicilia


Cannoli on makea, rapea, sisilialainen leivonnainen, joka sitten täytetään jollakin herkullisella. Cannoloja voivat kyllä sellaiset henkilöt, joiden kärsivällisyys kestää, leipoa itsekin. Minä olen ostanut kuoret aina valmiina Culinariasta. Blogista löytyy ennakkoon jo yksi yksi Cannoli di Sisilia resepti, jossa tein täytteen perinteiseen tapaan ricottasta. Tällä kerralla jääkaapista löytyi mascarponea ja kermaa, jotka maustoin pistaasitahnalla ja pursotin kuoren sisään. Taitaa siis olla vähän epäortodoksinen tämä cannolitäytteeni, mutta suomalaiseen suuhun kyllä ihan sopiva.


*

Cannoli di Sicilia mascarponella ja pistaasilla


12 cannoli-kuorta

täyte

125 g mascarponejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
50 g crema di pistacchio -tahnaa

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sokeri, mascarpone ja pistaasitahna. Laita massa pursotinpussiin, jossa on iso tylla ja pursota täyte cannolin sisään.

Halutessasi voit vielä koristella cannolit esimerkiksi pistaasimuruilla tai suklaahipuilla.

*
pistaasitahna_cannoli_di_sicilia


Ainakin tässä tapauksessa, kun täyte ei ollut kovin vetistä, kuoret kestivät rapeina usean tunnin säilyttämisen jääkaapissa. Teini taisi syödä ylijääneet vasta seuraavana päivänä jääkaapista. Häntä ei pieni pehmeys haitannut. Cannolit kannattaa nostaa pöydälle hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Maut tulevat paremmin esille, kun täyte ei ole jääkaappikylmää. 

Täytettä oli hieman enemmän kuin 12 kuorta vaati. Lopun täytemassan laitoin nätteihin pakkasen kestäviin astioihin, ja ajattelin kokeilla toimiiko täyte jälkkärinä vähän jäätelön tapaan. Pinnallehan voi vielä lisätä pistaasinmuruja, ennen nauttimista. 

Tälläistä tämä ruokaharrastajan elämä on. Cannolit on nyt käytetty loppuun, mutta pistaasitahnaa on vielä puolipurkkia jäljellä. Yhdestä vanhasta kun pääsee, tilalle tulee vähintään yksi uusi. Siinä vaiheessa, kun joku hylly ruokakaapista on tyhjä, piirrän rastin olohuoneen seinään. Mihin sinä suosittelisit käyttämään pistaasitahnaa?


pistaasitahna_cannoli_di_sicilia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti