torstai 18. heinäkuuta 2019

Mansikka-valkosipulisalaatti lisukkeeksi grilliruualle

En ole nopea käänteissäni. Jo monta vuotta sitten serkkuni mies suositteli mansikka-valkosipulisalaattia. Yhdistelmä kuulosti niin eksoottiselta ja kiehtovalta, että ajattelin testata. Meinaamiseksi jäi siltä kesältä. Totta puhuakseni ennätti tässä muutama mansikkakesä vierähtää ennen kuin kaivelin reseptin esiin. Nyt se on testattu: mansikka-valkosipulisalaatti. Ja kuulkaas, oli aivan hirveän hyvä salaatti!


mansikkavalkosipulisalaatti


*

Mansikka-valkosipulisalaatti


400 g mansikoita
3 valkosipulin kynttä

0,5 dl hyvälaatuista öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa

Pilko mansikat ja valkosipulit pieniksi. Sekoita kastikeen aineet keskenään ja kaada mansikoiden päälle. Anna makuuntua jääkaapissa viitisentoista minuuttia.

*


mansikkavalkosipulisalaatti


Mansikka-valkosipulisalaatti on todella hyvä lisäke grilliruualle. Me olemme testanneet sekä grillatun possun, että naudan kanssa. Molempiin sopii. Mansikkaa voisi kyllä rohkeammin käyttää suolaisissa ruuissa tai ainakin suolaisten ruokien lisukkeena. Itse pidän kovasti suolaisen ja makean yhdistelmästä ja juurikin mansikka on sopiva makea pari monille juustoille kuten sinihomejuustolle tai halloumille. Juurikin söimme mökkivieraina kanamansikka salaattia ja todella hyvää oli sekin.

Salaattikastikkeessa on tärkeää käyttää hyvälaatuista öljyä. Usein suositellaan ja käytetäänkin oliiviöljyä. Minä käytin tässä salaatissa kotimaista kylmäpuristettua luomurypsiöljyä, jonka sain tuotenäytteenä vähän aikaa sitten Myssyfarmilta. Myssyfarmi on varsinaissuomalainen yritys, jonka ruokatuotteita ovat luomurypsi ja luomuherne.


mansikkavalkosipulisalaatti


Kylmäpuristettu luomurypsiöljy on valmistettu Largo-lajikkeesta, joka on hyvin luonnonmukaiseen viljelyyn soveltuva syysrypsilajike. Rypsiöljy kestää hyvin kuumennusta, mutta pidän sen miedosta mausta myös salaattikastikkeessa.

Luomurypsiöljy saatu tuotenäytteenä Myssyfarmi Oy:ltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti