maanantai 22. heinäkuuta 2019

Jäätelösittis - retroherkku kesään vailla vertaa

Vielä on kesää ja lomaa jäljellä. Ensin loppuu loma, jota on jäljellä enää yksi viikko - ja siksi en malta viivähtää koneella kovinkaan kauaa. Tässäpä teille nopeat hellepäivän terveiset kotiterassilta. Muistattekin varmaan jäätelösoodan, jäätelösittiksen, tai miten sen nyt kukakin on aikoinaan nimennyt. Yksinkertaisimmillaan tähän herkkuun tarvitaan vain vanilijajäätelöä ja sitruunalimpparia - kaikki muu on ekstraa. Hauskaa on, että jäätelösittis on retroherkku, joka maistuu vielä 2000-luvun lapsillekin.jaatelosooda_jaatelosittis


*

Jäätelösittis


1 pallo vaniljajäätelöä
sitruunalimonadia

koristeeksi vaikkapa mansikoita, sitruunamelissaa ja minttua

Tee jäätelökauhalla vanilijajäätelöstä pallo ja laita se korkeaan juomalasiin. Kaada päälle sitruunalimonadia ja koristele mieleiseksi. 

*


Kun lapset ovat tietyn ikäisiä, tärkeämpää tuntuu olevan se mistä juodaan kuin mitä juodaan. Omat lapset ovat jo sen verran isoja, että tämä vaihe on ohitettu. Poikalapsista en osaa sanoa, mutta ainakin tyttölapsille tärkeitä ovat myös erilaiset varjot ja muut härpäkkeet juomissa. Ne tekevät arjesta juhlan. Ja must juttu ovat myös pillit. Meillä on tultu siihen vaiheeseen, että sain (muovi)pillistä pyyhkeitä. Meret tuhoutuvat ja niin edelleen.

Tänään oli sen verran viileä päivä, että jäätelösittiksen nauttimiseen ei tarvittu lusikkaa. Jäätelöpallo suli juomaan alta aika yksikön. Juomaan voi varata myös pitkävartisen lusikan, mikäli päivä on viileämpi tai jäätelöpallo niin iso, ettei se ehdi sulamaan. Aurinkoisia heinäkuun päiviä lukijoille! 


jaatelosooda_jaatelosittis6 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä ihanaa, siinä oli ainakin lapsena sellainen merkillinen piimän vivahde, josta ei tiennyt ensin, että onko hyvää vai ei, mutta sitten päätti, että on, koska herkkuja oli niin harvassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jännä miten moniin ruokiin liittyy niin vahvoja aistimuistoja. Ainakin mulla ne muistot hajuista, mausta ja suutuntumasta on tosi vahvoja. Yritin ehdotella aikuisten vastaavaa jälkkäriä lonkerosta. Ei saanut kannatusta, enkä uskaltanut kokeilla :)

   Poista
 2. Olin ihan unohtanut tämän. Pakko tehdä tenaville vielä tänä kesänä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niitä kerran kesässä juttuja. Mukavaa kesän jatkoa!

   Poista
 3. Olin täysin unohtanut tämän herkun, kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista