torstai 9. huhtikuuta 2015

Keväinen mango-valkosuklaapannacotta jälkiruokana

Juhlahumu ei ehtinyt ennen pääsiäisen pyhiä tässä torpassa laantua. Apukokkien syntymäpäivien ja pääsiäisen juhlahumu kesti meillä yhtä putkea lähes viikon. Pääsiäismenun jälkiruokareseptikin jäi lupauksista huolimatta postaamatta.  Taitavat jäädä kaikki pääsiäisruuatkin raportoimatta. Kuvaaminen unohtui täysin. Mies totesi, että laita viime vuotiset kuvat. Uuden kameran parempiin kuviin tottuneena, jääkööt vanhat pokkarikuvat laittamatta. Sitäpaitsi mieli tekee jo keväisiä herkkuja. Tässä kuitenkin vielä pannacotan resepti. Keväistä jälkiruokaa kelpaa tehdä pääsiäisen jälkeenkin. Itsekin taidan ottaa siitä uusinnan viikonloppuna.*

Mango-valkosuklaapannacotta

4 annosta

2 dl kermaa
100 g valkosuklaata
1 liivatelehti
pari tippaa vanilija-aromia

1 dl mangososetta
1 rkl sokeria
sitruunamehua
1/2 liivatelehti

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kiehauta kerma. Lisää joukkoon valkosuklaan palaset. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vanilija-aromilla. Lisää kuivaksi puristettu liivatelehti massaan. Jaa pannacotta annoskulhoihin. Siirrä jääkaappiin lepäämään ja hyytymään toviksi.

Lisää sokeri mangososeeseen. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja lisää kuumaan mehuun liivatelehden puolikas. Sekoita liivate mangososeeseen. Annostele mangosose pannacotan päälle ja laita takaisin jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

*


Valkosuklaa on mielestäni sen verran makeaa, että en lisännyt sokeria pannacottaan lainkaan. Mangososeeseenkin vain aika vähän, mutta se oli riittävästi, vaikka soseeseen itseensä ei oltu tuoteselosteen mukaan lisätty sokeria. Kirpeän raikas mango ja suloisen makea valkosuklaa-pannacotta täydensivät toisiaan. Vanilija-aromikin taisi olla melko turha lisäys. Valkosuklaa on sen verran hallitseva maku, että vanilijan mieto maku jäi sen alle. Olisi ehkä kannattanut käyttää ihan aitoa vanilijatankoa. 

Reseptejä selaillessani pohdin liivatteen määrää. Olen vähän arka käyttämään liivatetta. Lopulta päätin hyydyttää pannacotan yhdellä ja mangososeen puolikkaalla liivatteella. Pannacotta hyytyi sopivasti, mutta säilyi kuitenkin pehmeänä. Mangokerrokseenkin riitti puolikas liivate hyvin. Käytin Bonnen mangososetta. Soseissa saattaa olla eroja Jos pannacotta olisi haluttu kumota lautaselle, liivatetta olisi tarvittu enemmän. Eikä pannacotta varmaan ilman suklaata olisi hyytynyt yhdellä liivatteella. Olen kuitenkin huomannut, että resepteissä usein käytetään tosi isoja määriä liivatetta, vaikka pienempikin määrä riittäisi. Lähes poikkeuksetta vähennän liivatteen määrää.

Jälkiruoka onnistui siinäkin mielessä nappiin, että annos oli juuri sopivan kokoinen. Reseptistä tuli neljä pienehköä annosta. Juuri sopivan kokoisia tuhdimmankin aterian makeaan päätökseen
2 kommenttia:

  1. Kokeilen jouluna toiseksi jälkkäriksi! Olen huomannut saman liivatteesta, jos käyttäisin niitä määriä kuin reseptissä aina on, joutuisivat syöjät kaivamaan veitsen esiin leikatessaan :)
    Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä! Pannacotta sopii aivan varmasti myös jouluisen aterian päätteeksi.

    VastaaPoista