tiistai 8. maaliskuuta 2016

Varaslähtö pääsiäisherkkuihin - Täytetyt yllätysmunat

Pääsiäinen kolkuttelee jo ovella. Elämä tuntuukin rytmittyvän talviloman jälkeen mukavasti. Kolmen viikon kuluttua on taas muutama ylimääräinen vapaa, kun on pääsiäinen. Ja sen jälkeen kevät - ja kesä - on täällä ihan pian. Otin vähän varaslähtöä pääsiäisherkkujen kanssa. Niitä herkkuja kun on niin monia, että kaikkea ei ehdi pääsiäisenä maistella. Idea on täytetyistä pääsiäismunista on hautunut mielessä jo viime vuodesta, jolloin näin toteutuksen jossakin lehdessä. Muutama bloggari on ehtinyt jo tänä vuonna julkaista oman muna-vinkkinsä. Tässä tulee minun:

*

Pääsiäisen täytetyt yllätysmunat


1 suklaamuna per syöjä

1 prk sitruunarahkaa
1 rkl sokeria
1 prk kermaa

strösseleitä

1-2 tl lakritsijauhetta

Kuori munat kääreistä varovasti. Varaa viereesi mukillinen tulikuumaa vettä ja terävä veitsi. Kasta veitsi kuumaan veteen ja leikkaa varovasti muna vähän puolen välin yläpuolelta kahtia. Nosta hattu varovasti pois paikoiltaan ja ota yllätys pois. Näihin muniin rakennellaan muovisia leluyllätyksiä makeammat yllätykset.

Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Mausta kermavaahto sokerilla. Yhdistä rahka ja kerma ja sekoita hyvin. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota täyte varovasti munan sisään. Halutessasi voit täyttää myös hatut, tai sitten voit käyttää ne koristeina jälkiruoka-annoksessasi. Koristele täytetyt munat strösseleillä ja kokoa annokset mieleiselläsi tavalla. 

Maustoin vähän vajaa puolet täytteestä  teelusikallisella lakritsijauheella ja pursotin  miedosti lakritsinmakuisen täytteen hattuun. Loput lakritsijauheesta käytin annoksen koristeluun.
*

Täytetyt munat sopivat varmasti hyvin sekä jälkiruuaksi, että kahvipöytään. Ja ne ovatkin itse asiassa aika näyttäviä tarjottavia. Täytetyt suklaamunat voisi laittaa tarjolle esimerkiksi munakuppiin. Päädyin kuitenkin kokoamaan annokset lautaselle, koska täytteen kanssa tuli positiivinen ongelma. Täytettä oli enemmän kuin pääsiäismunia, joita olin hankkinut 6. Kaikille yhden ja pari varalle, siltä varalta, että räpellän suklaamunia rikki, niitä avatessani. Annos-ajattelu tuntuu sitä paitsi jälkiruuan kanssa jotenkin luontevammalta.Tosin asettelun kanssa piti vähän askarrella, mutta foliosta sain hyvän jalustan isommalle munanpuolikkaalle.


Eniten tässä jälkiruuassa askarrutti tuo munan halkaiseminen, mutta kuuman ja terävän veitsen avulla se onnistui ihan helposti. Tämä oli sellainen hittijälkiruoka, että näitä on tehtävä vielä ennen pääsiäistä uudelleen. Täytteissähän on vain taivas rajana, mutta voisin kuvitella valmistavani täytteeksi erilaisia kerma-rahka yhdistelmiä, suklaamoussea tai kerma-juusto yhdistelmiä joko maustetusta tai maustamattomasta itse maustaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti