torstai 15. elokuuta 2019

Salviaporkkanat vs. rakuunaporkkanat

Rakuunaporkkanat ovat saaneet kilpailijan! Viikonloppuna päätin kokeilla ja käyttää salviaa oikein urakalla. Salvian sanotaan olevan liha ja riistaruokien maustaja, mutta sopii se kasviksillekin. Viikonloppuna tein salviaporkkanoita kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla niitä syötiin pihvin lisäkkeenä ja toisella kerralla savustetun kuhan. Porkkana on muutenkin tähän aikaan vuodesta mitä mainioin lisäke, oli salviaa tai ei. Uudet porkkanat ovat makeita, melkein kuin karkkeja.


salviaporkkanat*

Salviaporkkanat

4 annosta

6 porkkanaa
hieman suolaa

kunnon pala (ainakin 20 g) voita

kourallinen salvianlehtiä

Kuori porkkanat, jos se on tarpeen. Keitä niukassa suolalla maustetussa vedessä kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä. Porkkanat voi halutessaan lohkoa tai halkoa, mutta ne voi myös keittää kokonaisina, jolloin kypsyyttä on ehkä helpompi hallita. Minä keitin porkkanat kokonaisina ja halkaisin vasta keittämisen jälkeen.

Laita kunnon palanen voita paistinpannulle. Kun voi on sulanut, lisää pannulle salvian lehdet. Anna lehtien rapeutua keskilämmössä muutama minuutti. Tarkkaile, että lehdet eivät kärvähdä. Nosta salvianlehdet syrjään odottamaan, ja laita porkkanat pannulle ja pyörittele voissa.

Kokoa porkkanoista ja rapeista salvianlehdistä kaunis annos suoraan lautasella tai tarjoiluastialle. Muista kaataa kaikki sulanut voi porkkanoiden ja salvianlehtien päälle.

*

salviaporkkanatJos nyt pitäisi laittaa salvia- ja rakuunaporkkanat paremmuusjärjestykseen, vaikeaa olisi. Molemmille on hetkensä. Oli kuinka oli, mielestäni sain aikaiseksi tosi kauniin tarjoilulautasen porkkanoille. Vaikka juustolastut annoskuvasta unohtuivatkin, niitäkin voi maltillisesti lisätä porkkana annoksen koristeeksi. Minulla sattui kaapissa olemaan parmigiano-reggianoa ja ainakin se sopi hyvin. Takapihalla maitohorsma kukkii viimeisiään, mutta vielä sieltä löytyi kauniita ja hyviä kukkasia koristeeksi. Minä niin tykkään tästä loppukesästä ja alkusyksystä. Kaikkea on ja paljon!


salviaporkkanat

4 kommenttia:

 1. Salvia tai rakuuna ovat yrttejä mitä käytän aivan liian harvoin, pitäiskin kokeilla näitä porkkanoitasi:)

  VastaaPoista
 2. Kokeile ihmeessä, joko salvialla tai rakuunalla :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Uudet porkkanat on melkein kuin karkkeja. Niihin kun löytää vielä hyvät yrtit niin lopputulos on kyllä täydellinen. Kiitos kommentista!

   Poista