sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Paahdettu harissa-kukkakaalisalaatti ja tahini-kesäkurpitsasalaatti ihanasta Brunssikirjasta

Olin kutsunut viime sunnuntaiksi veljeni puolisoineen lounaalle. Edeltävällä viikolla sain kustantajalta arvostelukappaleena brunssikirjan ja vähältä piti, etten vaihtanut siltä istumalta lounasta brunssiksi. Siinä kirjaa selaillessani totesin kuitenkin, että pidetään suunnitelma ennallaan. Saara Atulan ja Jenni Häyrisen Brunssikirja Brunch all day on  niin monipuolinen kirja, että siitä riittää kokkailtavaa päivän jokaiselle aterialle.


paahdettu harissa-kukkakaalisalaatti, tahini-kesäkurpitsasalaatti.brunssikirja



Minä testasin sunnuntaisella lounaalla kaksi helppoa kasvislisäkettä: tahini-kesäkurpitsasalaatin ja paahdetun harissa-kukkakaalisalaatin.  Alkuperäisiin resepteihin tein pieniä muutoksia esimerkiksi harissa on suoraan kaupan hyllyltä. Brunssikirjasta löytyy ohjeet siihen, miten harissan voi valmistaa itse. Harissalla maustettu kukkakaali oli niin hyvää, että sitä olen tehnyt sunnuntain jälkeen jo toisenkin kerran. Tuossa viime sunnuntain salaattipöydässä oli myös kolmas salaatti. Chili-pastasalaatin resepti on itse laadittu ja se on tulossa blogiin lähiaikoina.



paahdettu harissa-kukkakaalisalaatti, tahini-kesäkurpitsasalaatti.brunssikirja



*

Paahdettu harissa-kukkakaalisalaatti


kukkakaali
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl harissatahnaa.

Sekoita harissatahna ja oliiviöljy. Irrottele kukkakaalista pieniä nuppuja. Kieritä kukkakaalinuput harissaöljyssä.

Paahda kukkakaaleja uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Käännä kukkakaalit kerran paiston aikana.



Tahini-kesäkurpitsasalaatti


kesäkurpitsa
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl rusinoita
150 g fetajuustoa

Tahinikastike

1 dl tahinia 
1/2 sitruunan mehu
1/3 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1/2 tl juustokuminaa

Sekoita tahinikastikkeen ainekset keskenään.

Tee kesäkurpitsesta spagettia esimerkiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai julienneraudalla. 

Sekoita tahinikastike kesäkurpitsanuudelin joukkoon . Lisää myös paahdetut pinjansiemenet, rusinat ja juusto.

Kastike kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, sillä kesäkurpitsaspagetti vettyy tahinikastikkeessa nopeasti.

*


paahdettu harissa-kukkakaalisalaatti, tahini-kesäkurpitsasalaatti.brunssikirja

Älyttömän hyvänmakuisia lisäkkeitä, jotka syntyivät todella helposti. Brunssikirja kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelet kesän juhlia. Monet brunssikirjan resepteistä ja ideoista ovat nimittäin jalostettavissa buffet-pöydän tarjottavaksi illanistujaisiin tai vaikkapa rippijuhliin.

Brunssikirja on todella kaunis ja sen kuvat ovat herkkiä. Mikä parasta kuvat ja reseptit ovat tyyliltään hyvin uskollisia sekä Jennin Liemessä-blogin että Saaran Viimeistä murua myöten-blogin tyylille. Ihan ensimmäisenä kun sain brunssikirjan käsiini mietin, että tässäpä olisi kaunis äitienpäivälahja! 


paahdettu harissa-kukkakaalisalaatti, tahini-kesäkurpitsasalaatti.brunssikirja






Varsinaiset aamiais- ja brunssireseptit ovat siis vielä testaamista vaille. Onneksi pääsiäinen on tulossa. Siinä on useampi vapaapäivä aikaa syödä brunssia ja nauttia. Toivottavasti kelit suosivat pääsiäisen viettäjiä, että vapaapäivien ja hyvien ruokien lisäksi  pääsee nauttimaan myös ulkoilmasta ja kevätpäivistä. Hyvää pääsiäisviikkoa!

Brunssikirja. Brunch all day on saatu arvostelukappaleena Kustannusosakeyhtiö Tammelta.

4 kommenttia:

  1. Ihana kirja!😍
    Tuon haluaisin itsellekkin.
    Täältä löytyikin kiva uusi blogi.
    Liityin heti lukijaksi.😊
    Hyvää pääsiäistä!🐥❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Mukavaa saada uusia lukijoita. Brunssikirja on aivan ihana. Siitä riittää kokkailtavaa pitkäksi aikaa. Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

      Poista
  2. Brunssikirja kuulostaa aika monipuoliselta sisällöltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on Johanna sisältö on monipuolinen, mutta reseptit ovat silti helposti toteutettavia. Hauskaa on, että ruokia on mietitty niin, että niitä voi toteuttaa muillakin aterioilla kuin brunssilla. Niin ja kauniskin kirja on!

      Poista