sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Siemennäkkäri on koukuttavaa rouskuteltavaa

Muistatteko, kun kerroin ottaneeni vastaan kuivakaappihaasteen? Olen jatkanut kuivakaapin tyhjentämistä monellakin eri ruualla viikonlopun aikana. Perjantaina silmiini sattui kuin tilauksesta Beach house kitchen -blogista siemennäkkärin ohje. Heli-Hannele kehui reseptiä luottoreseptikseen.  Ja hyvä se todella olikin. Perjantai-illalla leivoin pellillisen näkkäriä, jota onkin sitten rouskuteltu viikonlopun aikana monessakin yhteydessä. Muokkasin hieman alkuperäistä reseptiä ihan vain siksi, koska pidän kovasti seessaminsiemenistä.


siemennäkkäri. suolainen leivonnainen


*

Siemennäkkäri

pellillinen

80 g auringonkukan siemeniä
80 g kurpitsansiemeniä
vajaa 1/2 dl pellavansiemeniä
vajaa 1/2 dl seessaminsiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl maissijauhoja
1 kananmunan valkuainen
2 rkl ruokaöljyä
noin 3/4 dl kuumaa vettä

suolankukkasia

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunan valkuainen ja öljy.

Lisää taikinaan sen verran kuumaa vettä, että massa on helposti kaulittavissa tasaiseksi ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä.

Kauli taikina niin ohueksi kuin saat. Ripottele levyn päälle suolan kukkasia.

Paista 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Leikkaa sopivan kokoisiksi ja mallisiksi palasiksi kuumana ja anna sitten jääntyä ja kovettua huoneen lämmössä.

Tarjoa siemennäkkäriä snäcksinä, iltateellä tai aterian osana.

*


siemennäkkäri, suolainen leivonnainen







Kiitos ohjeesta Heli-Hannele! Oikeassa olit. Tämä oli tosi helppo ja hyvä ohje. Taikina oli helppo kaulia ohueksi levyksi ja valmis näkkäri oli ihanan rapeaa ja rouskuvaa. Sitä on syöty meillä sellaisenaan, välillä olen sipaissut päälle voita ja höylännyt palan juustoa. Näkkäri maistui myös hyvin raparperikiisselin kanssa, jota keittelin tyhjentääkseni pakastinta. Pääsipä näkkäri osaksi lauantai-illan alkuruokaakin, mutta siitä lisää tuonnenpana.


siemennäkkäri, suolainen leivonnainen


Minun kuivakaapin "siivoaminen" etenee muuten vähän kuin letkajenkka. Välillä täyttyy ja välillä tyhjenee. Tyhjä siitä ei koskaan tule. Tätäkin reseptiä varten ostin maissijauhoja, mutta vanhat auringonkukansiemenet sentään sain käytettyä loppuun. Miltä sinun kuivakaapissasi näyttää tai pakastimessa?


8 kommenttia:

  1. Siemennäkkäriä on pitänyt kokeilla jo pitkään. Täytyypä tällä kokeilla. Mut mitä on suolakukkaset ja mistä niitä saa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolankukkaset ovat kristallikiteistä merisuolaa. En muista mistä olen aikoinani ostanut tuon kauniin purkin. Se on osa tätä kuivakaapinsiivous projektia. Suolankukkaset voi hyvin korvata tavallisella suolalla tai sormisuolalla, jos sitä löytyy kotoa.

      Poista
  2. Huomasin myös ohjeen samasta blogista. Pitää koittaa pian, näyttää niin hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tarvii tehdä jo pian uusi satsi. Pellillinen katosi tosi nopeasti. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. Hei, Kiva blogi sinulla! Pitääpä tulla hakemaan inspiraatiota köökin puolelle täältä.

    VastaaPoista
  4. Miten helppo on leikata kuumana? Saisiko piparimuotilla otettua lämpimästä levystä muottien mukaisia paloja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin minun uunini on kuivattanut näkkärin 30 minuutin paiston jälkeen niin kuivaksi, että en saa sitä leikattua veitsellä kuin neliöitä. Jos päätät kokeilla, niin kerro onnistuitko.

      Poista