Muistatteko, kun kerroin ottaneeni vastaan kuivakaappihaasteen? Olen jatkanut kuivakaapin tyhjentämistä monellakin eri ruualla viikonlopun aikana. Perjantaina silmiini sattui kuin tilauksesta Beach house kitchen -blogista siemennäkkärin ohje. Heli-Hannele kehui reseptiä luottoreseptikseen. Ja hyvä se todella olikin. Perjantai-illalla leivoin pellillisen näkkäriä, jota onkin sitten rouskuteltu viikonlopun aikana monessakin yhteydessä. Muokkasin hieman alkuperäistä reseptiä ihan vain siksi, koska pidän kovasti seessaminsiemenistä.
*
Siemennäkkäri
pellillinen
80 g auringonkukan siemeniä
80 g kurpitsansiemeniä
vajaa 1/2 dl pellavansiemeniä
vajaa 1/2 dl seessaminsiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl maissijauhoja
1 kananmunan valkuainen
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl ruokaöljyä
noin 3/4 dl kuumaa vettä
suolankukkasia
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunan valkuainen ja öljy.
Lisää taikinaan sen verran kuumaa vettä, että massa on helposti kaulittavissa tasaiseksi ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä.
Kauli taikina niin ohueksi kuin saat. Ripottele levyn päälle suolan kukkasia.
Paista 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Leikkaa sopivan kokoisiksi ja mallisiksi palasiksi kuumana ja anna sitten jääntyä ja kovettua huoneen lämmössä.
Tarjoa siemennäkkäriä snäcksinä, iltateellä tai aterian osana.
*
Kiitos ohjeesta Heli-Hannele! Oikeassa olit. Tämä oli tosi helppo ja hyvä ohje. Taikina oli helppo kaulia ohueksi levyksi ja valmis näkkäri oli ihanan rapeaa ja rouskuvaa. Sitä on syöty meillä sellaisenaan, välillä olen sipaissut päälle voita ja höylännyt palan juustoa. Näkkäri maistui myös hyvin raparperikiisselin kanssa, jota keittelin tyhjentääkseni pakastinta. Pääsipä näkkäri osaksi lauantai-illan alkuruokaakin, mutta siitä lisää tuonnenpana.
Minun kuivakaapin "siivoaminen" etenee muuten vähän kuin letkajenkka. Välillä täyttyy ja välillä tyhjenee. Tyhjä siitä ei koskaan tule. Tätäkin reseptiä varten ostin maissijauhoja, mutta vanhat auringonkukansiemenet sentään sain käytettyä loppuun. Miltä sinun kuivakaapissasi näyttää tai pakastimessa?
Siemennäkkäriä on pitänyt kokeilla jo pitkään. Täytyypä tällä kokeilla. Mut mitä on suolakukkaset ja mistä niitä saa..?
VastaaPoistaSuolankukkaset ovat kristallikiteistä merisuolaa. En muista mistä olen aikoinani ostanut tuon kauniin purkin. Se on osa tätä kuivakaapinsiivous projektia. Suolankukkaset voi hyvin korvata tavallisella suolalla tai sormisuolalla, jos sitä löytyy kotoa.
PoistaHuomasin myös ohjeen samasta blogista. Pitää koittaa pian, näyttää niin hyvältä. :)
VastaaPoistaMun tarvii tehdä jo pian uusi satsi. Pellillinen katosi tosi nopeasti. Mukavaa viikkoa!
PoistaHei, Kiva blogi sinulla! Pitääpä tulla hakemaan inspiraatiota köökin puolelle täältä.
VastaaPoistaHei kiitos ja tervetuloa!
PoistaMiten helppo on leikata kuumana? Saisiko piparimuotilla otettua lämpimästä levystä muottien mukaisia paloja?
VastaaPoistaAinakin minun uunini on kuivattanut näkkärin 30 minuutin paiston jälkeen niin kuivaksi, että en saa sitä leikattua veitsellä kuin neliöitä. Jos päätät kokeilla, niin kerro onnistuitko.
Poista