Sivut

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Ihana, ihana perjantai


Kesäisistä perjantai-iltaa on mukava viettää hyvän ruuan ja viinilasillisen parissa. Lapset aikaisin nukkumaan, rauhallinen sauna ja silleen - or not.

Kun perijättäret saatiin lopulta unten maille, tehtiin aikuisille iltapalaa. Lähtökohtana oli pakastimeen joululta jääneet voitaikinalevyt. Seurasin Rakkaudella Sikke sarjaa koko menneen talven ja muistinkin Siken laittaneen vuohenjuustopiiraita. Hyvä sauma kokeilulle. Vuohenjuustona käytin Sainte Maure vuohenjuustoa.


Vuohenjuustopiiraat
Valmista voitaikinalevyä
6 kirsikkatomaattia halkaistuina
4 kpl sentin siivua kuivaa kuorellista vuohenjuustoa
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
Oreganoa tai meiramia
Olivado oliiviöljyä
1. Leikkaa voitikanalevyistä 4 ympyrää ja pane vuohenjuusto sekä tomaatit voitaikina ympyröiden keskelle. Voitele taikinan reunat kananmunalla.
2. Pidä vartti jääkaapissa.
3. Paista piiraita 190°C asteessa 15-20 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea ja juusto sulanut.
4. Mausta oreganolla ja lorauksella oliiviöljyä
Sen verran oikaisin, että ympyröitä en jaksanut alkaa väkertämään. Voitaikinalevyt on leikattu tylsästi puoliksi. Vuohenjuustopiiraan kaveriksi tein ihan yksinkertaisen vihreän salaatin, jossa oli reilusti rucolaa. Hyvältä maistui! Harmi, että nyt on voitaikinalevyt loppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti