Sivut

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Sunnuntainen päivällinen

Ei onnistunut ulkona syöminen tänäänkään. Vettä tuli taivaan täydeltä. Ruoka sen sijaan oli mitä parhain. Kyllä risotto, ihan oikeasta risottoriisistä tehtynä, vain on hyvää. Käytössä on ollut Divella Arborio. Mielestäni risotto sopii mitä parhaiten pääruualle lisukkeeksi.

Sitruunainen risotto kera lohiperhosten ja grillattujen jättikatkaravunpyrstöjen

1 salottisipuli
1/2 keltasipulia
25 g voita
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
7 dl kasvislientä
1/2 luomusitruuna
1 dl kermaa
50 g parmesanjuustoa
1 rkl voita
basilikaa



Kuullota hienonnetut sipulit ja riisi voissa. Lisää viini ja hyvin pesty ja pieneksi palasteltu sitruuna. Lisää kasvislientä vähitellen. Kun riisi alkaa olla sopivan kypsyistä pyöristä makua kermalla, lisää kiiltoa voilla ja täyteläisyyttä juustolla. Koristele basilikalla.





Koska risotto vaatii jatkuvaa hämmentämistä, lohiperhosten ja katkisten grillaus oli ulkoistettu perheen toiselle sopankeittäjälle, joka käytti maustamiseen kuulemma ainoastaan suolaa ja sitruunaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti