Olipa
onni, että facebookin uutisvirtaan ilmestyi Pata porisee -blogin suolainen
tarte tatin, joka valmistetaan kanttarelleista, sipulista ja vuohenjuustosta.
Myös minä olen sitä mieltä, että tästä ei sienipiirakka enää parane. Ei minulla
ollut aikomustakaan tehdä sienipiirakkaa, mutta kun ohje sattui silmiini, niin
päätin kokeilla. Raaka-aineet sattuivat löytymään kaapista, sillä oli varannut vuohenjuustoa
sunnuntaille punajuurilisäkettä varten. Sipulia kaapissa on aina ja sieniäkin
tähän aikaan vuodesta. Torttutaikinalevyt, täytyy tunnustaa, olivat viime
jouluisia.
Viikonloppukokkia
voi monien muiden blogien tapaan seurata facebookissa. Tykkäämällä Viikonloppukokista
saat ilmoituksen uutisvirtaasi uudesta päivityksestä. Joskus voi natsata kuten minulla tämän sienipiirakan kanssa, että eetteriin pompahtava
resepti on kokeilemisen arvoinen ihan heti. Noudatin melko tarkasti
alkuperäistä ohjetta, joka löytyy täältä.
*
Tarte tatin kanttarelleista ja vuohenjuustosta
pari
kourallista kanttarelleja
pari
piehenhköä sipulia
nokare
voita
loraus
rypsiöljyä
2
rkl fariinisokeria
2
rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
n
30 g pehmeää levittyvää vuohenjuustoa
4
siivua vuohenjuustoa pötköstä
2
torttutaikinalevyä
persiljaa
timjamia
Nosta
torttutaikinalevyt sulamaan.
Puhdista
ja viipaloi sienet. Valitse paistinpannu, jonka voit laittaa myös uuniin.
Kiehauta sienet valurautapannulla omassa nesteessään ja siirrä lautaselle odottamaan.
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulia voi-öljyseoksessa
paistinpannulla miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää sokeri ja
punaviinietikka. Anna sipulien vielä karamellisoitua.
Sillä
aikaa kun sipulit karamellisoituvat kaulitse taikinalevyt ympyränmuotoon
paistinpannun kokoiseksi. Minun ikivanha valurautapannuni halkaisija on 23 cm
ja kaksi torttutaikinalevyä oli siihen oikein hyvä määrä taikinaa.
Levitä
pehmeää vuohenjuustoa taikinan pintaan. Lisää sienet paistinpannulle
karamellisoituneiden sipuleiden päälle ja sekoita täyte hyvin. Nosta
taikinalevy täytteiden päälle vuohenjuustopuoli täytteiden päälle. Tiivistä
taikina reunoilta kauniisti alaspäin, mutta varo polttamasta sormiasi.
Pistele
piirakkaan haarukalla reikiä ja nosta paistinpannu 225 asteiseen uuniin noin 10
minuutiksi. Kun pohja alkaa olla lähes kypsä ota pannu uunista ja kumoa
piirakka leivinpaperille uunipellille. Laita päälle vuohenjuustotangosta
leikatut palat ja nosta uuniin vielä hetkiseksi.
Anna
jäähtyä muutama minuutti ja tarjoile yrteillä koristeltuna vaikkapa iltateellä.
Jos et pidä suolaisen ja makean yhdistelmästä, en suosittele kokeilemaan ohjetta. Minä pidän ja pidän myös karamellisoituneen sipulin mausta, johon punaviinietikka toi mukavasti happoisuutta. Suolainen vuohenjuusto teki piirakasta täydellisen. Minua jäi harmittamaan, että en laittanut enempää kanttarellejä piirakkaan. Sieni ei maistunut kovinkaan voimakkaasti. Täytyy tunnustaa, että nuukailin vähän sienten kanssa, sillä ainakaan tänään en ehdi metsään uusia hakemaan. Eikä tuonne myrskytuuleen olisi oiken kiva mennäkään. Haaveissa on vielä kanttarellirisotto. Piirakka on aika tuhti, ja minullakin jäi reilusti yli puolet syömättä, mutta en ollenkaan epäile, etteikö se katoa jääkaapista viimeistään, kun mies palaa työreissulta kotiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti