Tässäpä tulee pikaisesti jo jonkun viikon takainen resepti. Reseptistä kokkailtiin varmasti jonakin torstaina, koska tämä on tällainen tyhjän jääkaapin ruoka: aina erilainen. Tyhjästä jääkaapista löytyy yleensä aina ainekset suolaisen pannariin. Lisää höystettä löytyi pakastimesta.
*
Suolainen pannukakku
4 munaa
7 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
öljyä
sipuli
200 g kinkkua
1 pss(150g) pakastepinaattia
punainen paprika
mustapippuria
suolaa
Ota pinaatti sulamaan. Kuullottele pannulla öljyssä sipulia, kinkkua ja paprikaa. Anna jäähtyä.
Valmista pannari taikina. Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne kevyesti rikki. Lisää kulhoon jauhot, maito ja öljy. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Lisää taikinaan jäähtyneet, kuullotetut, kasvikset, sulanut pinaatti ja sekoita taikina hyvin sekaisin.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Nauti lämpimänä. Pannari maistuu hyvin kylmänäkin mikäli sitä sattuu jäämään yli.
*
Kananmunat ovat meidän perheessä arjen pelastus. Apukokit paistelevat mielellään itsekin munia aamiaiseksi tai välipalaksi. Pienempi tosin vielä valvotusti, mutta isommalta kananmunien paistaminen sujuu jo mallikelpoisesti. Kananmunista valmistaa nopeasti ruokaa tai iltapalaa koko porukalle. Yleensä kaapeista löytyy myös muuta munakkaaseen tai pannariin kelpaavaa esimerkiksi parhaat päivänsä nähneitä kasviksia, juuston loppuja ja kuivattuja sieniä nyt ainakin. Pyrin pitämään pakastimessa kinkkukuutioita tai pekonia aivan näitä meillä ei oo mitään ruokaa - hetkiä varten.
Tällä viikolla ei tarvitse huolehtia arkiruokailusta tavanomaiseen tapaan. Viikko on erilainen, koska kotona on vain aikuisia. Lapset ovat aloittaneet lomansa, ja heidän ensimmäinen lomaviikkonsa kuluu mummulassa mummun ja paapan kanssa. No, syötävä se on aikuistenkin, mutta katsotaan mitä täällä keksitään.
Ihana piirakka, tuota mä kyllä teen.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi arvontaan blogissani.
Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle.
Kiitos kommentistasi. Olen jo osallistunut arvontaan.
PoistaSuolaiset pannarit on ihania! Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa.
VastaaPoistaTotta Anu! Melkein parasta näissä on se, että joka kerta tulee vähän erilaista riippuen siitä mitä kaapista löytyy.
VastaaPoista