Katkarapuleipä eli toast skagen on herkullinen alkuruoka, iltapala tai pikkusyötävä. Sen valmistaminen käy katkarapujen sulattamisen jälkeen käden käänteessä. Viikonloppukokin toast skagen on hyvin yksinkertainen ja simppeli. Vähän kuin tämä kirjoituskin. Sellainen sananlaskun lyhyestä kaunis virsi.
*
Toast Skagen
2-4 annosta
4 paahtoleipää
oivariinia
180 g katkarapuja
2 tl dijon-sinappia
2 tl dijon-sinappia
2 rkl majoneesia
2 rkl creame fraichea
tilliä ja ruohosipulia maun mukaan
muutama myllyn pyöräytys suolaa ja pippuria
Valuta hyvin katkaravut. Pilko ravut pieneksi. Jätä muutama kokonainen koristeeksi. Sekoita rapujen sekaan hienonnettu tilli ja ruohosipuli sekä sinappi, majoneesi ja ranskankerma. Mausta vielä maltillisesti suolalla ja pippurilla. Jos sinulla on aikaa anna makuuntua jääkaapissa tovi.
Paahda leivät paahtimessa. Voitele lämpimät, paahdetut leivät ja nostele katkarapuseos leipien päälle. Koristele tillillä, ruohosipulilla ja katkaravuilla.
*
Toast Skagen on sellainen ruoka, joka aina välillä painuu unholaan pitkiksi ajoiksi. Sitten kun toast Skagenin olemassa olon muistaa, ja sitä lopulta valmistaa, ihmettelee, miksei ole tullut laittaneeksi katkarapuleipiä pitkiin aikoihin.
Toast Skagenia voi varioida käyttämällä leipänä esimerkiksi saaristolaisleipää. Leipään saa luonnollisesti enemmän makua, jos sen paistaa voilla paistinpannussa. Katkaraputahnaan voi lisätä makunsa mukaan vaikkapa keitettyä kananmunaa tai punasipulia. Tahnaa voi pippurin lisäksi maustaa myös sitruunalla. Viitseliäs kokki tekee majoneesinkin itse, mutta koska majoneesia tarvittiin kovin vähän käytin kaupan valmista majoneesia. Kaupasta löytyy ainakin yksi ihan kelvollinen valmis majoneesi, vaikka tietysti: itse tehty on parempaa. Toastiin saa näyttävyyttä ja leivälle makua, jos asettelee kruunuksi mätiä. Toast Skagenia kelpaa nautiskella, vaikkapa kauniina kesäisenä iltana.
Vähän erikoisen tuntuinen mulle, mutta ainahan sitä vois kokeilla.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
Oikein mukavaa tiistai päivää sulle.
Kiitos kommentistasi! Toast skagenia kannattaa ilman muuta kokeilla, jos pidät katkaravuista. Mukavaa päivää sinullekin :)
VastaaPoistaTäältäpä löytyi heti myös minun suosikki. Toast skagenit ovat verrattoman hyviä! Luontokuva on myös kaunis.:-)
VastaaPoistaMeillä on sama, hyvä, maku. Kiitos kommentista Terhi.
Poista