Kesäloman jälkiruuat ovat helppoja. Mansikoita ja vanilijakastiketta, mansikoita ja sulatettua suklaata. mansikoita ja jäätelöä, mansikoita ja kermavaahtoa jne. Pettämätön yhdistelmä ovat myös mansikat ja mascarponevaahto.
*
Mansikat ja mascarponevaahto
mansikoita
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
1 tl vanilijasokeria
sokeria maun mukaan
raastettua sitruunankuorta
koristeeksi
mintun, sitruunamelissan tai basilikan lehtiä
Puhdista ja viipaloi mansikat kulhon pohjalle.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää mascarpone, sokerit ja sitruunankuori ja vispaa vielä vähän. Kokoa annos ja herkuttele.
*
Mansikoita makustellessa voi vaikka katsella maisemia kotijärven rannoilta. Aika erilaisia kuin helmikuussa tai maaliskuussa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti