Kaalisalaatti ei ole testi, vaan itse postaus. Jos ihan alkuaikojen kuvia ei lasketa, blogin kuvat on pääsääntöisesti otettu kameralla. Aluksi otin kuvia pokkarilla, mutta melko nopeasti siirryin järjestelmäkameran etsimen taakse. Nyt puhelimen kamera alkaa olla sen verran laadukas, että sekin saattaisi riittää - ainakin aina välillä. Tämän postauksen kuvat on otettu puhelimen kameralla. Testaan miltä kuvat näyttävät blogissa. Mutta sitten äkkiä kaalisalaatin pariin. Siitähän te tulitte lukemaan.
*
Kaalisalaatti
noin 500 g varhais- tai kesäkaalia
Tillivinegretti
1/2 dl oliiviöljyä
noin puolen sitruunan mehu
2 tl dijon-sinappia
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Poista kaalista huonot uloimmat lehdet. Halkaise kaali ja poista kanta. Suikaloi kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet tarjoilukulhoon.
Sekoita tillivinegretin ainekset hyvin sekasin keskenään. Kaada vinegretti kaalisuikaleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
*
Tämä ihan loistava kaalisalaatti on ollut minun ruokapöydässäni tämän kesän hitti. Sitä on syöty pitkin kautta. Aloitimme jo hyvissä ajoin unkarilaisella varhaiskaalilla ja sittemmin on siirrytty kotimaiseen. Nyt kaali taitaa olla nimeltään jo kesäkaalia. Edelleen tillivinegretti toimii, vaikka nyt kaalin lehti on jo vähän paksumpaa.
Kaalisalaatti toimii lisäkkeenä niin kalalle kuin lihallekin, eikä salaatti ole - etenkään nyt, kun se lehti on paksumpi - moksiskaan, vaikka se olisi vinegretissä yön yli. Näissä postauksen kuvissa kesäinen kaalisalaatti ja Pimientos de Padrón -paprikat sointuvat mukavasti Viikonloppukokin mekon väreihin. Mekko tai oikeastaan iso huivi, on paras matkamuisto ikinä. Se on tuotu joitakin vuosia sitten Kap Verdeltä. Pehmeä puuvillakangas tuntuu hyvälle ihoa vasten. Mutta mitä mieltä olette kuvista? Kelpaavatko puhelimella otetut kuvat?