Olen edellisissä postauksissa kirjoitellut kotona meneillään olevasta siivousprojektista. Tuon projektin takia päädyin leipomaan Piimä-biskettejä. Alkuperäinen ohje löytyi Glorian ruoka ja viini - lehdestä (1/2016). Piimä-bisketit ovat nopea ja helppo leivonnainen hiihtolomalaisen hemmotteluun. Leipäset sopivat aamiaiseksi, iltapalaksi tai välipalaksi ulkoilun lomassa. Tällaiset helpot ohjeet sopivat hyvin myös taikinakärpäsen puraisemille lapsille leivottavaksi.
*
Piimä-bisketit
9 kpl
5 dl hiivaleipäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
50 g voita sulatettuna
2 1/2 dl piimää
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiviin aineisiin voisula ja piimä. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
Kaada jauhotetulle työtasolle. Painele taikina jauhotetuilla käsillä noin 2 cm paksuiseksi levyksi. Ota levystä juomalasilla tai muulla pyöreällä muotilla (halkaisija noin 8 cm) paloja ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista leivonnaisia uunin keskitasolla 12 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan.
*
Piimä-bisketit ovat osa #kuivakaappihaastetta. Alkuperäistä ohjetta on muutettu sen verran, että laitoin taikinaan tavallisten vehnäjauhojen sijaan hiivaleipäjauhoja. Taas on kuivakaapissa yhden vajaan jauhopussin mentävä aukko. Bisketit ovat parhaimmillaan heti leivontapäivänä syötyinä. Niitä ei kannata säilöä kaappiin eikä pakastaakaan. Kuivakaapin jauho-osasto on haasteen seurauksena tyhjentynyt niin mukavasti, että seuraavaksi minun täytyy siirtyä papu- ja linssihyllylle. Saas nähdä mitä niistä keksi?
Ihanan ja tosi pehmoisen näköisiä! ♥
VastaaPoistaTaikina oli tosi pehmää ja valmiit leivonnaisetkin ;)
PoistaOnpas hyvä idea vaikka sämpylöiden sijaan tehdä näitä. Saa nopeammin valmista. :)
VastaaPoistaNäitä on nopea ja helppo valmistaa. Kovin isoa annosta ei kannata tehdä, sillä nämä ovat tuoreeltaan parhaita.
PoistaMitä vois laittaa piimän tilalle,olis hapanta kermaa...
VastaaPoistaKiitos kommentista anonyymi. En ole testannut muulla kuin piimällä, mutta varmasti luonnonjogurtti ainakin toimisi. Se on rakenteeltaan aika samanlaista kuin piimä.
PoistaJos kokeilet kermalla, olisi kiva kuulla miten onnistuu. Taikinaa tehdessä kannattaa tarkkailla ainakin jauhojen määrää, jos käyttää jotain muuta kuin piimää.