Vapaapäivien parasta antia on kiireetön aamiainen Joskus aamiainen voi olla ylellinen brunssi, mutta luksuksen tuntua saa aikaan paljon yksinkertaisemminkin. Ja edullisemmin. Riippuu hetkestä ja mielentilasta, mikä milloinkin on paras vaihtoehto. Olen riisipuuro-fani. Jo kesällä haaveilin uuniriisipuurosta ja heti ensimmäisten koleiden syyssäiden myötä toteutin haaveeni rauhallisesta riisipuuro-aamiaisesta. Erityistä olisi tietysti, jos puuron hauduttaisi leivinuunissa tai takassa, mutta sähköuunissakin onnistuu!
*
Uuniriisipuuro
1,5 dl puuroriisiä
1 l maitoa
suolaa
nokare voita uunipadan voiteluun
Voitele uunipata. Laita pataan puuroriisi ja maito. Hauduta uunissa kannen alla miedolla lämmöllä (max 100 astettetta) yön yli (7 tuntia tai enemmän). Nauti voisilmällä ja/tai kanelisokerilla.
*
Uunipuuro on aika harvinaista herkkua. Harvemmin sitä tulee hauduteltua yön yli, vaikka kannattaisi. Niin hyvää on pitkään matalassa lämmössä kypsynyt puuro. Tehtiin se sitten riisistä tai ohrasta. Meillä käytetään vähälaktoosisia tai laktoosittomia tuotteita. Niissä on se huono puoli, että varsinkin pitkä kypsennys, joskus lyhyempikin, tekee ruuasta vaaleanpunaista. Makuunhan tämä ei vaikuta, mutta ulkonäköön. Jospa vielä joskus saisi valkoista riisipuuroa. Osaako joku kertoa mistä maidon punertuminen johtuu? Vielä parempi olisi, jos saisin neuvon miten valmistaa valkoista uuniriisipuuroa ilman laktoosia!
Uunipuuro on kyllä ihan parasta ja se maistuu erityisen hyvältä juuri nyt kun mittari näyttää pakkaslukemia!
VastaaPoistaUunipuuron lisäksi olen haaveillut ruismarjapuurosta. Onneksi edessä on pitkä talvi toteuttaa puurohaaveita. Kiitos kommentista Annaleena!
PoistaHei! Laktoosittoman ja valkoisen puuron saa kauramaitoon tai muuhun kasvimaitoon tekemällä. Itse käytin purkillisen kaurakermaa ja loput kauramaitoa. Hyvää tuli ja eläimet ja ympäristö kiittää!
VastaaPoistaKiitos vinkistä Anonyymi! Ihastuin kookosmaidosta keitettyyn riisipuuroon. Kaapissa on myös manteli- ja soijamaitopurkit odottamassa sopivaa riisipuurohetkeä. Täytyypä lisätä vielä kauramaitokin luetteloon.
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
PoistaRuispuolukkapuuro tulee todella hyvää Korpelan Myllyn ruisrouheesta, jonka paketin kyljessä on hyvä ohjekin. Itse kyllä lisään vähän puolukan määrää, kun siitä niin tykkään ja miehen mieliksi sokeria. Leipäuunissa tehtynä ehdoton.
VastaaPoistaRuispuolukkapuuroa en olekaan syönyt aikoihin, vaikka pidän siitä tosi paljon. Kiitos muistutuksesta ja mukavaa joulun aikaa Maija.
PoistaMökillä leivinuunissa herkkua, mutta sähköuunissa en raaski. Vaikka mieliteko kyllä nyt yllätti.
VastaaPoistaKokeile puuron keittoa veteen. Lisää laktoositon kerma ennen syöntiä. Sillä tavalla saat valkoisen laktoosittoman puuron.
VastaaPoista"Lactose-free milk can sometimes turn pink due to the growth of certain bacteria, like Pseudomonas species, which can produce a pinkish pigment when they multiply in the milk, particularly on the surface; this is usually a sign of spoilage and the milk should be discarded if it develops a pink tint and an off smell."
VastaaPoista