Sivut

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Pähkinäinen raparperipaistos

Tänä keväänä raparperia sai odottaa pitkään, sen verran myöhässä vuoden kierto on muutamaan aikaisempaa verrattuna. Kauden ensimmäinen raparperileivonnainen oli helpompaakin helpompi raparperipaistos, tai crumble kuten trendikkäästi kuuluisi sanoa. Tykkään kuitenkin puhua suomenkielisillä nimellä, kun sellainen kerran on olemassa. Tämän paistoksen juju oli maapähkinävoissa, siinä jota jäi satay-kastikkeesa yli.





*

Pähkinäinen raparperipaistos


500 g raparperia

50 g voita
1,5-2 dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl maapähkinävoita
1 tl inkivääriä

Kuori raparperi, jos se on tarpeen ja pilko raparperi sitten pieniksi palasiksi vuokan pohjalle.

Sulata kattilassa voi ja fariinisokeri. Lisää maapähkinävoi, inkivääri ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.

Laita muruseos raparperinpalasten päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoile vanilijakastikkeen kanssa.
*

Omat raparperini olivat niin nuoria ja ohut kuorisia, että pilkoin raparperit sellaisenaan piirakkavuokan pohjalle. Edes sokeria en ripotellut palasten päälle. Tosin muruseokseen laiton sokeria sitten vähän rennommin, melkein 2 dl. Maapähkinävoita olisi voinut seokseen laittaa vaikka enemmänkin. Siitä tuli hyvä pähkinäinen aromi paistokseen. Mielestäni inkivääri kuuluu ehdottomasti raparperin mausteeksi ja niinpä sitäkin oli paistoksessani.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti