Sivut

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Savustetut valkosipulinkynnet öljyssä

Viime sunnuntaina savustuspönttöön jäi vähän ylimääräistä tilaa. Päätin heittää sinne kaapissa lojuneet neljä valkosipulia. Loistava ajatus!








Neljä valkosipulia (kuorineen päivineen) kypsyivät savustimessa samassa ajassa kuin puolitoista kiloinen lohi.

Kuorin jäähtyneet sipulit ja ensimmäiset kynnet maisteltiin ihan vain sillai, pelkiltään. Minulla ei oikein ollut käsitystä miten sipulit säilyvät, joten laitoin ne öljyyn ja jääkaappiin. Öljyssä ovat ainakin viikon säilyneet, enää ei ole montaa kynttä jäljelläkään.

Jääkaapista valkosipulinkynsiä on käytetty salaateihin, guacamoleen ja espanjalaiseen vihannessosekeittoon. Öljyä käytettiin grillauskastikkeeseenkin. Valitettavasti savunmaku ei juuri säilynyt, mutta herkullisia valkosipulin kynnet ovat ilman savunmakuakin. Kypsä valkosipuli on vatsaystävällisempää kuin raaka ja makukin on miedonmpi. 

*

Savustetut valkosipulinkynnet öljyssä

valkosipulia

rypsiöljyä
timjamin oksia
rosmariininoksia
suolaa


Savusta valkosipulit sähkösavustimessa kypsäksi. Kuori jäähtyneet valkosipulit. Kaada rypsiöljyä niin, että kynnet peittyvät. Mausta öljy makusi mukaan suolalla, timjamilla ja rosmariinilla. 

*






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti