Sivut

perjantai 28. helmikuuta 2014

Jauhelihakeittoa ja terveisiä taidenäyttelystä


Tälle talvelle tuttu kaava toistui taas ulkoilussa. Lähdimme jäälle koko perhe, ja teimmekin ihan hyvän mittaisen lenkin. Tällä kertaa luistemet jalassa. Pienen järven jäällä on vielä turvallista luistella.

Jää on upeaa katseltavaa. Halkeamat, railot, jäätyneet pilkkireiät ja erilaiset ilmakuplat muodostavat varsinaisen taidenäyttelyn. Kirkkaasta jäästä voi erottaa useita erilaisia kerroksia. Kaunista!



















Reilun tunnin ulkoilusta tulee nälkä! Onneksi kotona oli 5 l kattilallinen arkista jauhelihasoppaa odottamassa. Höyryävän kuuma soppa ravitsee ja lämmittää väsyneen ulkoilijan sielun ja ruumiin. Mikä parasta isosta soppakattilasta jää syötävää toiseksikin kertaa. Lämmitettynähän sopan maku vain paranee.

*

Jauhelihakeitto

perunoita
porkkanoita
lanttua
naudan jauhelihaa
sipulia
suolaa
mustapippuria
maustepippuria
laakerinlehtiä
tuoretta persiljaa
vettä

Kuori ja pilko juurekset. Laita kiehumaan suolalla, pippurilla ja laakerinlehdillä maustettuun veteen. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ruskistettu jauheliha keittoon ja kiehauta. Lisää keiton päälle tuoretta persiljaa silputtuna ja aseta tarjolle.

*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti