Loistava alkupala juhlavalle illalliselle on ilman muuta osteri. Maun ja ihanan merellisen tuoksun lisäksi ostereissa on parasta niiden valmistamisen helppous. Tai ainakin se näyttää helpolta. Osteri auki ja tarjolle. Omiini taisin puristaa hieman sitruunamehua mausteeksi.
|
Juuri avattuja tanskalaisia ostereita |
Tällä kertaa osterit nautittiin Guinnessin kanssa, ja mielestäni olut sopiikin parhaiten osterille, vaikka ei valkoviinissä tai kuohuviinissäkään mitään vikaa ole. Shamppanja kyytipoikana taitaa olla kokeilematta.
|
Herkullinen alkupala: ostereita Guinnessin kera |
Suomessa osteri ei ole mikään halpa herkku. Hinta vaihtelee hieman. Lauantaina maksoimme niistä 2,5 €/kpl. Keväällä Pariisissa taisi ravintola-annoksen hinta olla alle 10 €. No näitähän ei voi verrata. Ranskalaiset taitavat syödä pääasiassa normandialaisia, ja meidän herkkumme oli pyydetty jostain Tanskan edustalta. Itse pidän enemmän pienemmistä ostereista, ja Suomessa pienten ostereiden saatavuus voi olla huonoa.
|
Normandialaisia ostereita Ile Saint-Louisin saarella Pariisissa maaliskuussa -12 |
Î
|
Tyynenmeren ostereita Teneriffalla marraskuussa -11 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti