tag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post7569198149812533487..comments2023-12-02T19:47:19.780+02:00Comments on Viikonloppukokki: Soppalauantain luksuskeitto: porokeittoViikonloppukokkihttp://www.blogger.com/profile/08038572984048043622noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post-7472778337659709232022-10-15T16:42:25.168+03:002022-10-15T16:42:25.168+03:00Kyllä on melko iso ero käristyksellä verrattuna hi...Kyllä on melko iso ero käristyksellä verrattuna hirveen mikä on tosi kuivaa .Poro on kalliinpaa koska se on arvostettu liha kuin hirven liha👍Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post-248336350214945672018-01-12T14:46:30.387+02:002018-01-12T14:46:30.387+02:00Kiitos Laura kommentista! Keitinliemi kannattaa eh...Kiitos Laura kommentista! Keitinliemi kannattaa ehdottomasti ottaa talteen. Sille löytyy taatusti käyttöä. Jos ei heti ole käyttökohdetta mielessä, niin pakastimeen sitten.Viikonloppukokkihttps://www.blogger.com/profile/08038572984048043622noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post-65485601461660296602018-01-12T12:16:23.103+02:002018-01-12T12:16:23.103+02:00Nam, varmasti tosi hyvä keitto! Me tehdään luuliha...Nam, varmasti tosi hyvä keitto! Me tehdään luulihakeittoa niin, että keitetään lihat ja juurekset eri kattiloissa. Lihaan laitetaan mausteeksi vain suolaa, kasviksille ei mitään. Liha (luu?) maustaa liemen uskomattoman maukkaaksi (keittoaika monta tuntia), ja suolaa on reilusti. Jokainen ottaa lautaselleen keittoa kummastakin kattilasta ja passailee siten liemen itsellensä sopivan suolaiseksi ja maukkaaksi. Lautasella otetaan luut pois.<br /><br />Lihan keitinlientä jää meillä aina. Olen ajatellut alkaa hyödyntää sitä muiden keittojen liemeen, niin ei tulisi käytettyä teollisesti valmistettua lihalientä.<br /><br />Luulihakeitto on parasta tietämääni pororuokaa. Käristyksen teemme nykyään hirvestä. Se on poroa edullisempaa enkä huomaa mausta, onko kyseessä poro vai hirvi.Laurahttp://www.haaraamo.fi/noreply@blogger.com