tag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post5914275781918323447..comments2023-12-02T19:47:19.780+02:00Comments on Viikonloppukokki: Aina ihana lanttulaatikkoViikonloppukokkihttp://www.blogger.com/profile/08038572984048043622noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post-17609014664593708872022-10-06T11:09:07.739+03:002022-10-06T11:09:07.739+03:00Naurislaatikon ja lanttulaatikon imeltäminen helpo...Naurislaatikon ja lanttulaatikon imeltäminen helpottuu ja varmistuu oleellisesti, kun laatikkoon lisätään jauhoisia perunoita. <br />2 kg nauriita tai lanttuja ja noin 750 g perunoita on hyvä seos.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post-26496983477896654032019-10-24T11:21:45.324+03:002019-10-24T11:21:45.324+03:00 Naurislaatikko kuulostaa myös mielenkiintoiselta.... Naurislaatikko kuulostaa myös mielenkiintoiselta.Viikonloppukokkihttps://www.blogger.com/profile/08038572984048043622noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post-28713770348486002582019-10-24T05:54:11.788+03:002019-10-24T05:54:11.788+03:00On nyt sen verran kokemusta että ohjetta on pakko ...On nyt sen verran kokemusta että ohjetta on pakko hiukan "viilata".<br /><br />Lanttulaatikon voi myös imellyttää. Imellyttäminen pehmeyttää sopivasti pistävää lantun makua. Teen imelletyn lanttulaatikon niin että lopputulos on selvästi sakeampaa verrattuna perunalaatikkoon.<br /><br />Naurislaatikon voi valmistaa saman ohjeen mukaan.<br /><br />Imelletty lanttulaatikko.<br /><br />Perusohje:<br /><br />2 kg lanttuja<br />1-2 dl vehnäjauhoja<br />0,5 l kermaa tai maitoa <br />2 tl suolaa<br />50-100 g voita<br /><br />Kuori lantut ja pilko reiluiksi kuutioiksi.<br /><br />Keitä lantut kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.<br /><br />Soseuta lantut keitinveteen. Soseen tulee olla jäykähköä muusia. Soseesta tulee helposti liian notkeaa, joten ole tarkkana nesteen määrässä. Hyvinkin niukka keitinvesi yleensä riittää.<br /><br />Jäähdytä sose huolellisesti 74-76 asteiseksi. <br /><br />Sekoita noin 75 asteiseen soseeseen jauhot.<br /><br />Peitä astia kannella ja anna imeltyä sähköuunissa 65-70 asteessa 2-3(4) tuntia. Ylipitkä imeltymisaika päästää makeutta karkuun ja huonontaa imeltymistulosta. <br /><br />Sekoita pari kertaa imeltymisen aikana.<br /><br />Lisää soseen joukkoon suola, sulatettu voi. Lisää maitoa niin että soseesta tulee puuromaista . Lisämakeutusta ei tarvita.<br /><br />Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pinnalle korppujauhoa ja voinokareita<br /><br />Paista aluksi 180-200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, uunin lämpötila alennetaan 140 asteeseen ja kupliminen rauhoittuu.<br /><br />On tärkeää että sose on 75 asteista kun se laitetaan uuniin imeltymään.<br /><br />Sose imeltyy myös käärittynä hyvin liinoihin ja annetaan imeltyä 2-3(4) tuntia.Jussinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post-43063578399706134872016-12-26T13:03:07.596+02:002016-12-26T13:03:07.596+02:00Enpä ollut edes tiennyt, että lanttulaatikkoakin v...Enpä ollut edes tiennyt, että lanttulaatikkoakin voi imellyttää. Minua onnisti tänä vuonna ja sain makeita hyviä lanttuja. Lanttulaatikosta tuli pehmeää ja makeaa.Viikonloppukokkihttps://www.blogger.com/profile/08038572984048043622noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1870443598041897005.post-17400531099248675142016-12-25T20:21:01.485+02:002016-12-25T20:21:01.485+02:00Lanttulaatikon voi myös imellyttää. Imellyttäminen...Lanttulaatikon voi myös imellyttää. Imellyttäminen pehmeyttää sopivasti kovankarvaista lantun makua. Teen imelletyn lanttulaatikon niin että lopputulos on selvästi kovempaa verrattuna perunalaatikkoon. <br /><br />Imelletty lanttulaatikko<br /><br />2 kg lanttuja<br />1 dl vehnäjauhoja<br />0,5 l maitoa<br />2 tl suolaa<br />50-100 g voita<br /><br />Kuori lantut ja pilko reiluiksi kuutioiksi.<br /><br />Keitä lantut kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.<br /><br />Soseuta lantut keitinveteen. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Soseen tulee olla jäykähköä muusia. Jäähdytä 75 asteiseksi.<br /><br />Sekoita 75 asteiseen soseeseen jauhot.<br /><br />Peitä astia kannella ja anna imeltyä sähköuunissa 70 asteessa 1-3 tuntia. Imeltymisen loppuvaiheessa laske lämpö 65 asteeseen ja imellä 1-3 tuntia. Katkaise virta uunista. Imellystä voi jatkaa uunin jäähtyessä muutaman tunnin.<br /><br />Sekoita pari kertaa imeltymisen aikana.<br /><br />Lisää soseen joukkoon suola, sulatettu voi ja maitoa niin paljon, että soseesta tulee puuromaista . Lisämakeutusta ei tarvita.<br /><br />Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pinnalle korppujauhoa ja voinokareita<br /><br />Paista 120-150 asteessa 2-3 tuntia.<br /><br />On tärkeää että sose on 75 asteista kun se laitetaan uuniin imeltymään. <br /><br />Sose imeltyy myös käärittynä hyvin liinoihin ja annetaan imeltyä muutaman tunnin tai yli yön. Jussinoreply@blogger.com